plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karfiol je chutnejší ako mäso: Kuchár ma naučil najchutnejšie pripravený karfiol!

Recept na fantastický karfiol s mäsovo-zeleninovou omáčkou, pri ktorom stratíte reč.

Lahodná chuť poteší a prekvapí aj tých, ktorí nemajú karfiol radi.

 

 

Fantastický recept z youtube kanála köyden lezzetler na neskutočne chutný karfiol s mäsom a omáčkou.

Potrebujeme:

1 karfiol (1 kg)

2 l vody

1/4 citróna

2 ČL soli

2 červené papriky

2 zelené papriky

1 cibuľu

4 strúčiky cesnaku

1 paradajku

50 ml rastlinného oleja

1 PL paradajkového pretlaku

1 ČL hladkej múky

100 g mletého mäsa

2 poháre vody

1 ČL soli

1 ČL mletej červenej papriky

1/2 ČL mletého čierneho korenia

2 kocky cukru

Postup:

Na začiatku nakrájame karfiol.

Natrháme na menšie ružičky.

Do hrnca s vriacou vodou vytlačíme šťavu z citróna.

 

 

Do hrnca pridáme soľ, vložíme karfiol do vriacej vody.

Prekryjeme pokrievkou.

Po zovretí varíme na miernom ohni 15-20 minút.

Po uvarení vyberieme karfiol a vložíme do misy so studenou vodou.

 

 

Na tvrdej podložke nakrájame červenú papriku, zelenú papriku, cibuľu, strúčiky cesnaku a paradajku.

Na naolejovanú panvicu pridáme cesnak a cibuľu.

Za miešania smažíme do hneda.

 

 

Potom pridáme pretlak, dôkladne zamiešame.

Pridáme múku a opäť špachtľou premiešame.

Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu.

Za miešania smažíme do mäkka.

 

 

Pridáme mleté mäso a za miešania smažíme, kým sa nesfarbí.

Do zmesi nalejeme pohár studenej vody.

Miešame, kým nezovrie.

 

 

Potom pridáme pohár horúcej vody z karfiolu, zamiešame a necháme variť 10 minút.

Do vriacej zmesi pridáme soľ, mletú papriku, čierne korenie, 2 kocky cukru a karfiol.

 

 

Na karfiol nanesieme lyžicou zmes, prekryjeme pokrievkou a varíme 5 minút.

Po vychladnutí môžeme karfiol servírovať.

Dobrú chuť!

 

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes