Tento karfiol chutí lepšie ako hranolky: Škoda že som tento recept objavila až teraz!

Jednoduchý recept na karfiol, ktorý je lepší ako hranolky. 

Za pár minút máte chutné  a zdravé jedlo z rúry, ktoré bude milovať celá vaša rodina.

Tento recept sa oplatí vyskúšať.

 

 

...

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála Výdatné a chutné. 

Potrebujeme:

karfiol

soľ

čierne mleté korenie

niekoľko krajcov toastového chleba

1 strúčik cesnaku

5 PL extra panenského olivového oleja

1 ČL talianskych byliniek

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL citrónovej šťavy

50 g strúhaného parmezánu

3 vajcia

100 g hladkej múky

200 g kyslej smotany

100 g bieleho jogurtu

čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

 

 

Karfiol si umyjeme a rozdelíme na približne rovnako veľké ružičky.

Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme lyžičku soli.

Necháme zovrieť a potom do nej vložíme karfiol. 

 

 

Varíme 5 minút, medzitým si odrežeme z chleba kôrku a striedku nasekáme na čo najmenšie omrvinky.

Po uplynutí doby varenia karfiol vyberieme a necháme vychladnúť. 

K rozmrvenej striedke pridáme prelisovaný cesnak.

Pridáme aj 5 lyžíc extra panenského olivového oleja, lyžičku talianskych byliniek, lyžičku sušenej petržlenovej vňate.

Potom dobre premiešame.

Primiešame aj strúhaný parmezán. 

 

 

Do samostatnej misky si rozklepneme vajcia, osolíme ich, okoreníme.

Vyšľaháme metličkou. 

Teraz si vychladnuté ružičky karfiolu obaľujeme postupne najskôr v múke, potom vo vajíčku.

Nakoniec v zmesi chlebových omrviniek a strúhaného syra.  

 

 

Uložíme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 15 – 20 minút. 

Kým sa karfiol pečie, pripravíme si omáčku. 

Do misky si dáme smotanu, jogurt, zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Polejeme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a premiešame.

 

 

Hotovo.

Karfiol podávame s pripravenou omáčkou, ktorú môžeme ešte na vrchu ozdobiť nasekanou vňaťou.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn