plny-hrniec_transparent_negativ.png

Naučte sa, ako pripraviť najchutnejší karfiol LEN s 1 lyžičkou oleja: Chrumkavý, mäkučký vnútri a ani sa nepredvára!

Pani Martina Škrtka Repiarová uverejnila vynikajúci tip, ako prirpaviť karfiol v trojobale, bez vyprážania a dokonca aj bez predvárania.

Pani Martina má vynikajúci tip, ako prirpaviť karfiol v trojobale, bez vyprážania a dokonca aj bez predvárania.

 

 

Budete sa diviť, ale takto pripravený nielen vyzerá ako vyprážaný v trojobale, ale chutí perfektne.

Na povrchu krásne chrmkavý a vo vnútri mäkučký, ale nie je rozvarený.

Ide o vynikajúci tip pre každého, kto chce vyskúšať zdravšiu a jednoduchšiu verziu tradičného pokrmu.

 

 

Potrebujeme:

Hlávku karfiolu

Strúhanku

Vajcia

Hladkú múku

Olej na pokvapkanie (použila som asi 1 lyžičku oleja)

Ďalej (voliteľné):

Soľ

Čierne mleté korenie

Koreniny a bylinky podľa chuti

Sezamové semienka

Postup:

 

Foto: pixabay

Karfiol umyjeme a dobre osušíme.

Rozdelíme na ružky a tie rozložíme na čistú utierku aby aby sa aj tie dobre osušili.

Takto rozdelený na ružičky obaľujeme bez predvárania.

Karfiol v rúre počas pečenia krásne zmäkne, avšak nebude rozvarený- ako tomu často býva v prípade vyprážaného pokrmu.

 

 

Obaľujeme klasicky – najskôr múka, rozšľahané vajcia ochutené soľou a korením a strúhanka.

Ja som pridala aj sezamové semienka, ale to je na vás.

Ak chcete malé vylepšenie, môžete do strúhanky pridať aj nastrúhaný parmezán.

 

Foto: pixabay

 

Uložíme na plech vystlaný papierom (ja si potriem trochou oleja aj papier) a obalené kúsky pokvapkáme olejom.

 

 

Pečieme pri 180 stupňoch necelú hodinu, podľa rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes