Lahodná karfiolovo-brokolicová polievka na chudnutie: Pomôže vám cez zimu zhodiť kilá!

Vyskúšajte túto lahodnú brokolicovo-karfiolovú polievku na chudnutie a vychutnajte si všetky výhody týchto dvoch ingrediencií bez toho, aby ste pribrali čo i len kilo navyše.

Polievka, ktorá vyživí vaše telo bez toho, aby ste sa cítili previnilo.

 

 

Famózny recept na jemnú krémovú polievku na chudnutie z portálu santeplusmag.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Aké sú výhody tejto brokolicovo-karfiolovej polievky?

Brokolica: 

Brokolica je nepochybne jednou z najvýživnejších a zdraviu prospešných potravín.

Jej bohatstvo na vitamíny a minerály z nej robia spojenca pre všetkých ľudí, ktorí chcú chudnúť a zároveň sa vyhnúť chorobám.

 

 

Táto zelenina obsahuje veľké množstvo vitamínu C a celý rad flavonoidov s antioxidačnou silou, ktoré pomáhajú bojovať proti účinkom starnutia a zároveň zlepšujú obranyschopnosť organizmu.

Nedávna štúdia dokonca ukázala, že sulforafan prítomný vo veľkých množstvách v brokolici by umožnil pozoruhodným spôsobom zmierniť príznaky spojené s autizmom u detí.

 

 

Karfiol:

Karfiol je zelenina, ktorá sa môže jesť surová alebo varená, a ktorú môžete ľahko začleniť do niekoľkých druhov kulinárskych prípravkov.

Navyše, zoznam jej živín je taký dlhý, že si človek kladie otázku, či nejde o zázračnú potravinu.

 

 

Obsahuje celý rad vitamínov a minerálov.

Napríklad vitamín C, ktorý bojuje proti účinkom voľných radikálov alebo vitamín K, ktorý bráni vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

 

 

Pravidelná konzumácia karfiolu môže posilniť vašu imunitnú obranu, zlepšiť stav vlasov a pokožky a dodať vám všetku potrebnú energiu!

Neváhajte ho zaradiť do svojho jedálnička.

 

 

Potrebujeme:

1 hlavu karfiolu

1 hlavu brokolice

1 PL olivového oleja

1 PL mletého cesnaku

1 šalotku

65 cl nesladeného mandľového mlieka

50 g strúhaného parmezánu

1/4 ČL morskej soli

papriku podľa chuti

Postup:

Karfiol a brokolicu dôkladne umyjeme a nakrájame na ružičky.

V hrnci prevaríme vodu, pridáme brokolicu, karfiol a varíme 10 minút.

 

 

Brokolicu a karfiol precedíme cez sitko.

Rozohrejeme panvicu, pridáme olej, cesnak, nasekanú šalotku a smažíme 6 minút.

 

 

Do kuchynského robota pridáme zmes šalotky a cesnaku, brokolicu, karfiol, mandľové mlieko a parmezán.

Miešame, kým nezískame krémovú a homogénnu polievku.

 

 

Potom pridáme soľ a korenie.

Polievka je hotová, môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay