Výborný recept z domácej kuchárky.
Zemiaky a mäso v tomto prevedení získajú úplne nový šmrnc.
Ak chcete skúsiť niečo špeciálne a niečo veľmi chutné, radím vám tento recept.
Recept sme našli na kanáli Lecker Schnell.
Potrebujeme:
6 stredne veľkých zemiakov
6 mäsových plátkov z bravčového karé
Soľ
Korenie podľa chuti
3 vajcia
Cibuľa
2 lyžice hladkej múky
2 vajcia
80 g syra
Na podávanie:
Zeleň nakrájanú nadrobno
Prílohu podľa vašej chuti
Postup:
6 stredne veľkých zemiakov očistíme.
Na hrubom strúhadle nastrúhame.
Zalejeme studenou vodou a necháme 5 minút stáť.
Následne scedíme a vodu vyžmýkame.
Mäso nakrájame na 6 hrubších plátkov.
Pod fóliou zľahka naklepeme a posypeme soľou a korením.
K zemiakovej hmote pridáme 3 vajíčka.
Cibuľu očistíme, nastrúhame na strúhadle a pridáme k zemiakovej hmote.
Pridáme aj múku, osolíme, okoreníme a zamiešame.
V samostatnej miske rozšľaháme 2 vajíčka.
Na panvici si zahrejeme trochu oleja.
Dávkujeme zemiakovú hmotu do tvaru placky.
Na zemiaky uložíme plátok mäsa, ktorý sme si obalili vo vajíčku.
Zakryjeme zemiakovou hmotou a opečieme z oboch strán dozlatista.
Preložíme na plech vyložený papierom a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 stupňoch 20-25 minút.
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle.
Po uplynutí uvedenej doby vyberieme plech z rúry a posypeme syrom.
Dáme piecť na 200°C ešte na 5-7 minút.
Podávame posypané nakrájaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: