Legendárne KARDINÁL rezy: Úžasný piškótovo krémový koláč s džemom, ktorý svojou chuťou dostane každého.

Potrebujeme:

10 bielkov

180 g práškového cukru

1/2 lyžice octu

Piškótové cesto:

3 žĺtka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 vajcia

60 g práškového cukru

2 vanilkové cukre

60 g polohrubej múky

Premazanie:

višňový džem

Plnka:

500 ml šľahačky

2 stužovače

Postup:

Najskôr si vyšľaháme vaječné bielka.

Potom postupne vmiešame cukor.

Nakoniec trošku octu.

Vznikne nám tuhý sneh.

 

 

Ten si dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na pripravený papier na pečenie prúžky.

Medzi každým necháme voľné miesto. takto urobíme dva pláty.

Pripravíme si piškótové cesto.

Vyšľaháme žĺtka a vajcia s cukrom do peny, pridáme múku.

 

 

Vzniknuté cesto tiež dáme do vrecka a nastriekame prúžky medzi bielkovým snehom

.Pečieme pri teplote 160°c cca 30 minút.

Upečenú a vychladnutú piškótu, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a natrieme jednu časť natrieme višňovým džemom.

Potom natrieme s vyšľahanou šľahačkou so stužovačom.

Prikryjeme druhou časťou z piškóty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay