OBED pre celú rodinu: Karbonátky, zemiaky a smotanová omáčka na jednom plechu

Vynikajúci obed z jedného plechu, ktorý voláme aj 3v1.

 

 

Mäso, zemiaky a omáčka sa totižto pečú spolu.

Potrebujeme:

Pre mäsové guľky:

...

500 gramov mletého mäsa

2-3 plátky chleba (alebo strúhanku)

1 vajce

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice krupice

soľ, korenie

ďalšie korenie a bylinky podľa vašich chutí

Pre omáčku:

2 polievkové lyžice smotany na varenie

1 lyžica pretlaku alebo kečupu

1 šálku vody

soľ, korenie podľa chuti (zmiešané)

Postup:

 

 

Nalejte trochu mlieka na chlieb a nechajte zmäknúť.

Potom vymačkajte prebytočnú tekutinu.

Pridajte k mletému mäsu.

Zamiešajte aj ostatné prísady.

Vymiešajte jednotnú masu.

 

 

Dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.

Pekáč vymastite olejom.

 

 

Zo zmesi vyformujte mokrými rukami fašírky.

Rozložte ich po okrajoch plechu.

 

 

Očistite 4-5 stredne veľkých zemiakov.

Umiestnite ich do stredu pekáča.

 

 

Pečieme v rúre pri 220 ° C prikryté alobalom, 15 – 20 minút.

Prirpavíme si omáčku:

 

 

Pridajte všetky ingrediencie do misky.

Dôkladne premiešajte.

Vyberte plech z rúry, nalejte omáčku.

Pečte ešte ďalších 25 – 30 minút a teplotu znížte na 200 stupňov.

Nakoniec pridajte zelené korenie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn