Nesmierne chutný karamelový krémeš, ktorý si v momente zamiluje celá rodina.
Keď ho dáte na stôl, ostatné dezerty si už nikto ani nevšimne.
Potrebujeme:
Na odpaľované cesto:
750 ml vody
230 g masla
230 g hladkej múky
štipku soli
8 ks vajec
Na karamelovou náplň:
750 ml mlieka
2 bal. karamelové pudingy
podľa chuti cukor múčka
250 g maslo
Ďalej:
2 x 250 ml smotany na šľahanie
2 bal. stužovača
cukor podľa chuti
Na karamelovú polevu:
250 g cukru krupica
250 ml smotany na šľahanie
Postup:
Vodu rozohrejeme s maslom a soľou, potom pridáme múku a za stáleho miešania varíme na miernom ohni tak dlho, až sa cesto nelepí na varešku ani na hrniec (mňa to trvalo zhruba 10 minút).
Do vychladnutej hmoty zašľaháme po jednom vajíčka, každé riadne vymiešame a až potom dáme ďalšie.
Na dva plechy dáme papier na pečenie a nanesieme cesto rozdelené na polovice.
Dáme piecť do predhriatej rúry na 200 ° C.
Prvých 15 minút rúru vôbec neotvárame, bubliny by spľasli. Pečieme asi 30-40 minút.
Je však potrebné, aby povrch bol na dotyk chrumkavejší, pretože ako chladne, trochu zmäkne.
Uvaríme 2 karamelové pudingy v 750 ml mlieka a necháme vychladnúť.
Potom vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame uvarený vychladnutý puding.
Dosladíme podľa chuti.
Vyšľaháme dotuha šľahačku so stužovačom a cukrom.
Na prvý plát nanesieme karamelovú plnku a na ňu rozotrieme ušľahanú šľahačku.
Priklopíme druhý plát a povrch polejeme karamelovou polevou.
Poleva:
Cukor nasypeme do hrnca a necháme ho roztaviť. Akonáhle cukor skaramelizuje, prilejeme doň horúcu smotanu.
Buďte opatrní, bude to prskať!
Varíme, kým sa karamel úplne nerozpustí (keď to bude veľa husté, prilejte ešte trochu horúcej smotany).
Ihneď nalejeme na veterník a dáme chladiť do chladničky.