Vynikajúci karamelový krémeš: Dajte ho na stôl a uvidíte, ako sa po ňom zapráši!

Pri tomto dezerte si príde na svoje každý maškrtník, ktorý miluje krémeše a karamel. Vynikajúci karamelový krémeš podľa receptu z facebooku..

 

Potrebujeme:

Na cesto:

250 g hladkej múky

1 ČL sódy bikarbóny

100 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 g masla

1 PL medu

2 vajcia

trochu mlieka

Na vanilkový krém:

 

 

1/2 l mlieka

200 ml vody

2 pudingové prášky s vanilkovou príchuťou

2 PL cukru

2 PL hladkej múky

2 balíčky vanilkového cukru

200 g práškového cukru

250 g masla

Na karamelový krém:

 

 

6 PL kryštálového cukru

10 ml smotany na šľahanie

1/2 šľahačkovej smotany

Navrch: 

120 g práškového cukru

2 balíčky karamelového pudingového prášku

2 PL oleja

3 PL horúcej vody

Postup:

Ako prvé si vypracujeme cesto, ktoré je veľmi jednoduché.

Všetky suroviny zmiešame, vypracujeme na kompaktné cesto a rozvaľkáme na dva pláty.

Upečieme v predhriatej rúre pri cca 180 °C a keďže bude hotové veľmi rýchlo, pre istotu ho kontrolujeme.

 

 

Vanilkový krém si pripravíme tak, že si najskôr zmiešame všetky suché prísady a v hrnci zmiešame vodu s mliekom.

Dáme variť, za stáleho miešania nasypeme suchú zmes a uvaríme krém.

Prikryjeme potravinárskou fóliou, necháme vychladnúť a nakoniec do krému zašľaháme maslo izbovej teploty.

 

 

Karamelový krém si pripravíme tak, že do hrnca s hrubším dnom nasypeme cukor.

Rozpustíme ho a zalejeme 10 ml vody.

Za stáleho miešania uvaríme karamel.

 

 

Necháme trochu vychladnúť a potom vyšľaháme spolu so šľahačkovou smotanou.

Na jeden z plátov natrieme vanilkový krém, na to rovnomerne navrstvíme karamelový krém a prikryjeme druhým plátom.

 

 

Polevu si pripravíme zmiešaním krupicového cukru s karamelovým pudingom, horúcou vodou a olejom.

Za stáleho miešania všetko roztopíme a zmiešame v hrnci a rovnomerne navrstvíme na vrchný plát.

 

 

Krémeš odložíme na noc do chladničky a necháme do druhého dňa stuhnúť.

Potom stačí už len nakrájať a môžete podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay