Karamelový krém, ktorý ma ešte nesklamal: Na torty, do zákuskov a najlepší je do veterníkov!

Tento krém používam do sladkých dobrôt už roky a zatiaľ ma ešte nesklamal. Vonia po káve a je fantasticky chutný. Ja som ho na začiatku dávala len do veterníkov, teraz už používam aj ostatných dezertov.

Tento krém používam do sladkých dobrôt už roky a zatiaľ ma ešte nesklamal. Vonia po káve a je fantasticky chutný. Ja som ho na začiatku dávala len do veterníkov, teraz už používam aj ostatných dezertov.

Postup:

100 g cukru krupica

200 ml uvarenej kávy (rozpustnej)

50 ml vody

1 vanilkový pudingový prášok

250 masla

...

Postup:

Kryštálový cukor si jednoducho nasypeme do kastrólika a necháme roztaviť na zlatistý karamel – stále miešame. Do roztaveného karamelu nalejeme horkú kávu a miešame, kým sa nerozpustí.

Pudingový prášok rozpsutíme vo vode a zmiešame do zmesi. Miešame, kým sa celá zmes nezahustí.

Teraz krém odstavíme z plameňa, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Keď krém vychladne, po lyžičkách doň vmiešame našľahané maslo. Všetko dôkladne premiešame (je potrebné vedieť, že pri spojení musí mať maslo aj karamel rovnakú teplotu). Môžeme dochutiť kvapkou rumovej arómy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)