Vynikajúci nepečený dezert za pár drobných, ktorý ale tromfne aj drahé dezerty z cukrárne. Fantastická chuť a jednoduchá príprava podľa youtube.
Potrebujeme:
125 g margarínu alebo masla
1 pohár múky
1 liter mlieka
Necelý pohár cukru
1 balíček vanilky
Na karamelovú omáčku:
1 pohár vody
1 polievková lyžica škrobu
Pol pohára cukru
Pol pohára vody
Na vrch:
Lieskové orechy, vlašské orechy
Postup:
Pripravím si hrniec s hrubším dnom.
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a vymiešame jednotnú hmotu (podobne ako pri odpaľovanom ceste).
Pridáme mlieko, necelý pohár cukru a za stáleho miešania múčnu hmotu rozmiešame a uvaríme jednotný krém podobný pudingu.
Pridáme vanilku a rozmixujeme.
Formu (zapekaciu misu) navlhčíme vodou a nalejeme do nej krém. Necháme vychladnúť.
Karamel:
V miske rozmiešame škrob vo vode a odložíme bokom.
Na panvici si rozpustíme cukor na karamel.
Pridáme 100 ml vody a rozmiešame.
Nakoniec pridáme škrobovú zmes a za stáleho miešania necháme zvariť.
Nalejeme na mliečny krém a necháme stuhnúť.
Nakoniec len dozdobíme strúhanými orechmi.