Karamelová BOMBA za 10 minút: Lacný a rýchly dezert bez pečenia, ktorý chutí ako z drahej cukrárne!

Vynikajúci nepečený dezert za pár drobných, ktorý ale tromfne aj drahé dezerty z cukrárne. Fantastická chuť a jednoduchá príprava podľa youtube.

Vynikajúci nepečený dezert za pár drobných, ktorý ale tromfne aj drahé dezerty z cukrárne. Fantastická chuť a jednoduchá príprava podľa youtube.

 

 

Potrebujeme:

125 g margarínu alebo masla

1 pohár múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 liter mlieka

Necelý pohár cukru

1 balíček vanilky

Na karamelovú omáčku:

1 pohár vody

1 polievková lyžica škrobu

Pol pohára cukru

Pol pohára vody 

Na vrch:

Lieskové orechy, vlašské orechy

Postup:

Pripravím si hrniec s hrubším dnom.

 

 

V hrnci rozpustíme maslo, pridáme múku a vymiešame jednotnú hmotu (podobne ako pri odpaľovanom ceste).

 

 

Pridáme mlieko, necelý pohár cukru a za stáleho miešania múčnu hmotu rozmiešame a uvaríme jednotný krém podobný pudingu.

 

 

Pridáme vanilku a rozmixujeme.

 

 

Formu (zapekaciu misu) navlhčíme vodou a nalejeme do nej krém. Necháme vychladnúť.

 

 

Karamel:

V miske rozmiešame škrob vo vode a odložíme bokom.

 

 

Na panvici si rozpustíme cukor na karamel.

Pridáme 100 ml vody a rozmiešame.

 

 

Nakoniec pridáme škrobovú zmes a za stáleho miešania necháme zvariť.

 

 

Nalejeme na mliečny krém a necháme stuhnúť.

 

 

Nakoniec len dozdobíme strúhanými orechmi.