Máte chuť na skutočne bombový dezert?
Potom musíte ochutnať tento karamelový cheesecake.
K tomuto receptu ma inšpiroval video recept na youtube, ale upravila som ho podľa slovenského receptu a výsledok je viac ako delikátny.
Potrebujeme:
Základ:
250 g karamelové keksíky
120 g maslo
Krém:
500 g tvaroh jemný
250 g mascarpone
250 ml šľahačka rastlinná
120 g práškový cukor
Karamel:
130 g kr cukor
70 g maslo
100 ml smotana na šľahanie
Forma s priemerom 23 cm
Postup:
Najskôr si pripravíme základ cheesecaku.
V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky, pridáme k nim roztopené maslo a dobre v miske rukou premiešame, aby sa hmota čo najlepšie spojila.
Zmes vtlačíme do formy na pečenie a odložíme do chladničky.
Pripravíme si krém:
Tvaroh rozmixujeme s práškovým cukrom a mascarpone.
V inej miske vyšľaháme rastlinnú smotanu na šľahačku.
Ručne vmiešame do tvarohovej zmesi.
Krím navrstvíme na sušienkový základ, odložíme do chladničky.
Pripravíme karamel:
V hrnci necháme rozpustiť cukor za stáleho miešania.
Pridáme opatrne šľahačku a miešame až kým nezískame hladký karamel.
Zložíme z plameňa a necháme ochladniť tak, aby bol karamel ešte teplý/tekutý, ale zároveň už nebol horúci.
Jednoducho nalejeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladniť.
Nakoniec môžeme dozdobiť drvenými sušienkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video inšpirácia: