Vynikajúci recept na karamelový cheesecake do pohárov.
Nič sa nepečie ani nevarí a všetko zvládnete pripraviť za pár minút.
Dezert je úplne jednoduchý na prípravu, ale presvedčíme vás, že tromfne aj pečené zákusky.
Na teplé dni je ako stvorený.
Potrebujeme:
200 g karamelových sušienok Lotus + 5 ks na ozdobu
Trochu rozpusteného masla na pokvapkanie sušienok
250 g tvaroh jemný
100 g mascarpone
Práškový cukor na dosladenie
300 ml smotany na šľahanie
1 lyžica cukru
Štipka vanilkového prášku alebo esencie
Postup:
Najskôr si v kuchynskom robote rozmixujeme sušienky.
Sušienky na ozdobu si necháme vcelku.
Krém:
Na krém rozmixujeme tvaroh s mascarpone a práškovým cukrom.
Cukor pridávajte podľa vašich preferencií, sušienky sú sladké, takže krém nemusí byť zbytočne presladený.
Nachystáme si dezertné poháre.
Na dno nasypeme 1/2 sypkej sušienkovej zmesi.
Zmes pokvapkáme troškou rozpusteného masla.
Teraz navrstvíme tvarohový krém.
Na krém navrstvíme zvyšok tvarohovej zmesi.
Opäť pokvapkáme trochou masla.
Teraz si pripravíme šľahačku na ozdobenie.
Smotanu zmiešame s práškovm cukrom a vanilkou.
Vyšľaháme na tuhú šľahačku a tú preložíme do zdobiaceho vrecka.
Navrstvíme na vrch pohárov a máme hotovo.
Ako alternatívu krému môžeme zvoliť napríklad aj varený, alebo nevarený puding.
Ozdobíme sušienkami a ak ostala tak aj sušienková drť.
Cheesecake v pohároch podávame vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)