KARAMELOVÝ cheesecake, ktorý sa nepečie: Ukladajte recept, toto je najlepší dezert pod slnkom!

Máte chuť na skutočne bombový dezert?

Potom musíte ochutnať tento karamelový cheesecake.

 

 

K tomuto receptu ma inšpiroval karamelový zákusok mojej dobrej kamarátky, ale upravila som ho podľa slovenského receptu.

...

Výsledok je viac ako delikátny.

Potrebujeme:

Základ:

250 g karamelové keksíky (Lotus)

120 g maslo

Krém:

 

 

500 g tvaroh jemný

250 g mascarpone

250 ml šľahačka rastlinná

120 g práškový cukor

Karamel:

130 g kr cukor

70 g maslo

100 ml smotana na šľahanie

Forma s priemerom 23 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme základ cheesecaku.

 

 

V mixéri rozmixujeme karamelové sušienky.

Pridáme k nim roztopené maslo a dobre v miske rukou premiešame, aby sa hmota čo najlepšie spojila.

Zmes vtlačíme do formy na pečenie a odložíme do chladničky.

Pripravíme si krém:

Tvaroh rozmixujeme s práškovým cukrom a mascarpone.

 

 

V inej miske vyšľaháme rastlinnú smotanu na šľahačku a ručne vmiešame do tvarohovej zmesi.

Krím navrstvíme na sušienkový základ, odložíme do chladničky a pripravíme karamel.

V hrnci necháme rozpustiť cukor za stáleho miešania.

Pridáme opatrne šľahačku a miešame až kým nezískame hladký karamel.

 

 

Zložíme z plameňa a necháme ochladniť tak, aby bol karamel ešte teplý/tekutý, ale zároveň už nebol horúci.

Jednoducho nalejeme na vrch cheesecaku a odložíme vychladniť.

Nakoniec môžeme dozdobiť drvenými sušienkami.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels