Fantastické karamelové REZY s tou najjemnejšou chuťou: Odkedy som skúsila tento RECEPT, robím ich každý rok!

Vynikajúce karamelové rezy s najjemnejšou chuťou a prekvapivo jednoduchou prípravou.

Skúste a máte perfektne lahodný a chutný zákusok.

 

Rezy s polevou a karamelovou plnkou sa určite oplatí skúsiť.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

...

štipka soli

150 g masla

1 vajce

1 prášok do pečiva

150 g cukru

1,5 dcl mlieka

Bledý krém:

500 ml mlieka

100 g krupice detskej

150 g masla

150 g práškového cukru

Karamelový krém:

 

 

100 g cukru

250 ml mlieka

1 lyžica hladkej múky

80 g masla

čokoládová poleva

Postup:

Najskôr si skaramelizujeme cukor určený do cesta.

Potom prilejeme mlieko a rozmiešame kým sa karamel úplne nerozpustí.

 

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva.

Pridáme štipku soli, pridáme zmäknuté maslo,vajíčko a ochladené karamelové mlieko.

Všetko spolu premiesime a cesto si rozdelíme na 4 časti.

 

 

Každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu cca 20 x 30 cm na plech z druhej strany dáme papier na pečenie.

Upečieme všetky 4 pláty pri 180°C 6 – 7 minút.

 

 

Pripravíme si bledú plnku a to uvarením krupice v mlieku.

Potom si vymiešame maslo s práškovým cukrom, a nakoniec primiešame vychladnutú krupičnú kašu.

Karamelovú plnku si pripravíme najskôr upálením karamelu potom ho zalejeme 150 ml mlieka.

 

 

Počkáme kým sa karameel nerozpustí .

V ostatnom mlieku rozmiešame hladkú múku a zavaríme do karamelového mlieka a uvaríme hustý múčny puding.

Do vychladnutého pudingu primiešame maslo a vyšľaháme krém.

 

 

Na prvý plát najskôr navrstvíme bledý krém,použijeme polovicu krému prikryjeme druhým plátom na ktorý dáme karamelový krém a ten prikryjeme tretím plátom.

Príde vrstva bledého krému a potom priložíme posledný štvrtý plát.

 

 

Zákusok dáme do chladničky na pár hodín.

Nakoniec zákusok prelejeme čokoládovou polevou.

 

 

Necháme polevu zatuhnúť a potom nakrájame na rezy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay