plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto karamelové rezy z hrnčeka pobláznili všetky návštevy, odporúčam rovno zdvojnásobte dávku: Ten krém si zapíšte, je úžasný aj do iných receptov!

Vynikajúce karamelové rezy, ktoré viete rýchlo pripraviť. Na krém stačia len 2 prísady - ak nemáte kupované karamelové salko, stačí, ak obyčajné salko povaríte 2 hodiny.

Vynikajúce karamelové rezy, ktoré viete rýchlo pripraviť.

 

 

Na krém stačia len 2 prísady – ak nemáte kupované karamelové salko, stačí, ak obyčajné salko povaríte 2 hodiny.

Koláčik je nesmierne lahodný a rýchly na prípravu.

Ak chcete, môžete ho pred podávaním ešte pokvapkať čokoládovou polevou.

 

 

Prípadne môžete použiť ďalšiu vrstvu pridaním vyšľahanej šľahačky.

Potrebujeme:

1 bal. kypriaci prášok

1 lyžica kakaa

4 vajcia

1,2 hrnčeky práškového cukru

2 hrnčeky múky polohrubej

1 hrnček oleja

1 hrnček vody

Najemno nasekané orechy

Krém:

 

 

Karamelové salko

1 kocka masla

Postup:

Prirpavíme si jednoduché cesto.

Vajcia vyšľaháme s cukrom.

 

 

Vmiešame aj olej a vlažnú vodu.

Nakoniec zapracujeme aj sypké prísady.

Preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

 

 

Vymiešame jednotné cesto bez hridiek.

Nalejeme ho na plech vyložený papierom na pečenie – prípadne vymastený a vysypaný múkou.

A upečieme pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre (pečieme cca 20 minút, podľa rúry. Hotové cesto otestujeme špáradlom).

 

 

Na krém si jednoducho vyšľaháme maslo a karamelové salko.

Karamelové salko si môžete už kúpiť hotové, prípadne prevariť obyčajné salko.

Po upečení necháme korpus vychladnúť.

 

 

Vychladnutý korpus potrieme krémom (čo sme si vyšľahali) a posypeme mletými orechmi a pofŕkame čokoládovou polevou.

Krém prirpavíme tak, že salko vyšľaháme s maslom.

 

 

Nakoniec môžeme ešte poliať čokoládovou polevou, prípadne ho polevou len pokvapkať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes