Karamelové rezy „TWIX“

Máte radi známe karamelové tyčinky Twix z obchodu? Dnes vám prinášame skvelý tip, ako si pripraviť skvelú domácu verziu tejto maškrty pre celú rodinu. Chutí skutočne úžasne!

Potrebujeme:

Cesto:

1 šálku hladkej múky

80 g masla

2 lyžice cukru

2 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kyslej smotany

Štipku soli

Karamelová vrstva:

1 plechovku kondenzovaného mlieka

15 g masla

Poleva:

200 g mliečnej čokolády

Postup:

Dobre vychladené maslo nakrájame na kocky a zmiešame s múkou, cukrom, soľou, žĺtkami a smotanou. Vypracujeme tuhé, drobivé cesto.

Formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie a na dno vtlačíme rukami cesto. Potom formu s cestom vložíme na 30 minút do chladničky.

Keď cesto z chladničky vyberieme, vložíme ho do vyhriatej rúry, kde pečieme 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Plechovku Salka vložíme do hrnca s vodou a varíme cca 2 hodiny, aby Salko získalo krásnu karamelovú farbu. Plechovka by mala byť celá zaliata vodou a preto ju počas varenia dolievame.

Prípadne, môžeme karamel získať tak, že Salko vylejeme do hrnca s dvojitým dnom spolu s 15 g masla a za stáleho miešania varíme 20-30 minút.

Hotový karamel navrstvíme na cesto a rovnomerne rozotrieme.

Nakoniec si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Potom čokoládu rovnomerne navrstvíme na vrch dezertu a vložíme ho na 3-4 hodiny stuhnúť do chladničky.

Twix dezert podávame nakrájaný na kúsky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk