Vynikajúci nepečený dezert za pár drobných, ktorý ale tromfne aj drahé dezerty z cukrárne.
Fantastická chuť a jednoduchá príprava podľa Majky.
Tento dezert je na letné dni skutočne ako stvorený.
Potrebujeme:
125 g margarínu alebo masla
1 pohár múky
1 liter mlieka
Necelý pohár cukru
1 balíček vanilky
Na karamelovú omáčku:
1 pohár vody
1 polievková lyžica škrobu
Pol pohára cukru
Pol pohára vody
Na vrch:
Lieskové orechy
Vlašské orechy
Mandlové lupienky
Postup:
Pripravím si hrniec s hrubším dnom.
V hrnci rozpustíme maslo.
Pridáme múku.
Vymiešame jednotnú hmotu (podobne ako pri odpaľovanom ceste).
Pridáme aj mlieko.
Necelý pohár cukru a za stáleho miešania múčnu hmotu rozmiešame.
Uvaríme jednotný krém podobný pudingu.
Pridáme vanilku a rozmixujeme.
Dezertné poháre navlhčíme vodou a nalejeme do nich krém.
Necháme vychladnúť.
Karamel:
V miske rozmiešame škrob vo vode a odložíme bokom.
Na panvici si rozpustíme cukor na karamel.
Pridáme 100 ml vody a rozmiešame.
Nakoniec pridáme škrobovú zmes.
Za stáleho miešania necháme zvariť.
Nalejeme na mliečny krém v pohároch.
Necháme stuhnúť.
Nakoniec len dozdobíme mandlovými lupienkami, alebo mletými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)