plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ostatné zákusky sa môžu pred týmto receptom hanbiť: Odkedy som upiekla KARAMELOVÉ kocky, moja rodina si nič iné nepraje!

Luxusné karamelové kocky s krémom.

Stavím sa, že toto je najlepší recept na koláč, aký dnes objavíte.

 

 

Odkiaľ beriem tú drzosť a istotu?

Čerpám len z poznatkov z praxe a skúseností.

Keď som prvýkrát skúšal tento neodolateľný koláč, vedel som, že som vyhral v kulinárskej lotérii.

Fantastický recept na lahodný krémový koláč z portálu pysznosci.

Keď sa zahryznete do prvého sústa tejto karamelovej dobroty, hneď pochopíte, o čom hovorím.

Odteraz sa žiadne rodinné stretnutie nezaobíde bez tejto dobroty.

Tento lahodný koláč obsahuje len to najlepšie: pudingový krém, kajmak, sušené ovocie, sušienky a piškótové cesto.

 

 

Už len pri zmienke o tom sa mi zbiehajú slinky.

Poďme sa teda pustiť do práce.

Na koláč potrebujeme:

Na cesto:

6 vajec

6 PL hladkej múky

6 PL kryštálového cukru

1 PL zemiakovej múky

štipku soli

 

 

Na pudingový krém:

1 l mlieka

3 balenia karamelového pudingu bez cukru

100 g kryštálového cukru

200 g masla

Ďalšie ingrediencie:

balenie sušienok

balenie karamelového salka

nesolené arašidy

mandľové lupienky

Postup:

Začneme pudingom, pretože bude musieť vychladnúť. Mlieko nalejeme do hrnca (necháme polovicu pohára).

Pridáme cukor a privedieme do varu.

 

 

Medzitým v zvyšnom mlieku rozmiešame karamelový puding, prelejeme do hrnca.

Zohrejeme a premiešame. Keď puding začne bublať a citeľne zhustne, odstavíme ho z ohňa, aby vychladol.

Pripravíme si piškótové cesto:

Vo veľkej mise zmiešame múku, kakao a zemiakovú múku.

 

 

Zvlášť vyšľaháme bielky so štipkou soli.

Potom počas šľahania pridáme cukor, do peny počas šľahania postupne po jednom pridávame žĺtky.

Potom pridáme zmes múky a kakaa, premiešame vareškou.

Cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Zarovnáme a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

Vychladnuté cesto rozdelíme na dve časti.

Jednu časť vložíme späť na plech.

Vychladnutý puding po troškách spájame so zmäknutým maslom.

Polovicu vzniknutej zmesi rozotrieme na cesto v plechu.

 

 

Teraz pridáme vrstvu sušienok a potrieme polovicou kajmaku.

Položíme ďalšiu časť sušienok a natrieme druhú polovicu pudingového krému.

Na vrch položíme druhú časť cesta a potrieme karamelovým salkom.

Nakoniec koláč posypeme mandľovými lupienkami a nasekanými arašidmi.

Vložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň je koláč pripravený k servírovaniu.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes