plny-hrniec_transparent_negativ.png

Karamelová torta: Jednoduchá lahôdka bez rúry!

Tento famózny dezert nielen skvele vyzerá, ale je aj kombináciou lahodných chutí.

Pripravte túto karamelovú tortu svojim najbližším a zaručene zožnete obrovský úspech.

 

 

Neskutočný recept na najchutnejšiu karamelovú tortu z youtube kanála La Cocina de Loli Dominguez.

Potrebujeme:

Na základ:

190 g sušienok

70 g (1/3 šálky) neosoleného masla

Na plnku:

300 g sušienok

70 g (1/3 šálky) kryštálového cukru

500 ml (2 šálky) smotany na šľahanie (veľmi studenej)

250 ml (1 šálku) smotany na šľahanie (izbovej teploty)

7 plátkov želatíny alebo 12 g (1 PL) práškovej želatíny

Na karamelový krém:

 

 

150 g (2/3 šálky) kryštálového cukru

2 PL vody

150 ml (2/3 šálky) smotany na šľahanie

75 g (4 PL) neosoleného masla

2 pláty želatíny alebo 4 g práškovej želatíny

karamelizované kúsky mandlí (voliteľné)

Postup:

Sušienky nalámeme do nádoby od mixéra.

Rozdrvíme ich na prášok.

 

 

Do misky so sušienkovým práškom nalejeme roztopené maslo a zamiešame.

Zmes nasypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Pritlačíme a vložíme do chladničky.

 

 

Želatínové plátky vložíme do misky so studenou vodou a necháme napučať 5-7 minút.

Smotanu zohrejeme v mikrovlnnej rúre.

 

 

Do nádoby od mixéra nalámeme sušienky, pridáme cukor a rozdrvíme.

Potom nalejeme horúcu smotanu a pokračujeme v šľahaní.

 

 

Napučanú želatínu preložíme do misky a roztopíme v mikrovlnnej rúre (15 sekúnd pri strednom výkone).

Potom želatínu nalejeme do sušienkového krému a trochu vyšľaháme, kým sa ingrediencie nespoja.

 

 

Do hlbokej misky nalejeme studenú smotanu a vyšľaháme krém.

Trochu šľahačky postupne na dvakrát jemne vmiešame do krému a potom krém nalejeme do šľahačky a premiešame.

 

 

Krém nalejeme do formy na sušienkové cesto, zarovnáme a vložíme na dve hodiny do chladničky.

Pripravíme si krém: dva pláty želatíny vložíme do misky so studenou vodou a necháme odležať asi 5 minút.

 

 

Do panvice nasypeme cukor, pridáme vodu a miešame, kým sa cukor neroztopí.

Pridáme maslo, znížime teplotu a miešame, kým sa maslo nerozpustí.

 

 

Potom do zmesi nalejeme horúcu smotanu a za neustáleho miešania varíme asi 3 minúty.

Vypneme oheň a počkáme pár minút, kým krém trochu nevychladne.

 

 

Do karamelovej zmesi pridáme želatínové plátky, zamiešame a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Karamel nalejeme na tortu, zarovnáme a vložíme na pár hodín do chladničky (najlepšie cez noc).

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime formu a tortu preložíme na podnos.

Vrch dezertu môžeme ozdobiť nasekanými mandľami a sušienkou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete na ďalšej strane!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes