Vynikajúci recept na bleskutýchly dezert, ktorý viete pripraviť skutočne za minútku.
Stačí dať len vychladiť a máte pochúťku lepšiu ako nanuková torta.
Výborný recept sme našli na kanáli ricette arabe.
Potrebujeme:
300 ml smotany na šľahanie
3 polievkové lyžice karamelového Salka (prípadne Nutelly)
Mlieko
Dlhé piškóty
Ďalej:
Karamelová poleva
Vlašské orechy
Postup:
Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie.
Vyložíme ju fóliou.
Fólia by mala prečnievať cez okraje formy.
Teraz si pripravíme jednoduchý krém:
Do misky nalejeme smotanu na šľahanie.
Šľaháme takmer do tuha.
Potom pridáme karamelové Salko alebo Nutellu.
Vyšľaháme spolu do tuhej šľahačky.
Teraz si pripravíme dlhé piškóty a mlieko.
Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na dno formy.
Na piškóty navrstvíme krém.
Pokračujeme vrstvou máčaných piškót.
Pokračujeme opäť krémom.
Poslednú vrstvu by mali tvoriť piškóty pokryté krémom.
Teraz cez vrch preložíme prečnievajúcu fóliu a vložíme do chladničky.
Chladíme minimálne 2 hodiny.
Potom formu odbalíme a pomocou podnosu vyklopíme.
Ozdobíme karamelovou polevou a orechmi.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod:
https://youtu.be/NzZPD21Rj8c