KARAMELOVÁ smršť – bleskový dezert BEZ pečenia lepší ako nanuková torta: Takúto dobrotu z dlhých piškót a šľahačky ste ešte dávno nejedli!

Vynikajúci recept na bleskutýchly dezert, ktorý viete pripraviť skutočne za minútku.

Stačí dať len vychladiť a máte pochúťku lepšiu ako nanuková torta.

 

 

Výborný recept sme našli na kanáli ricette arabe.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 ml smotany na šľahanie

3 polievkové lyžice karamelového Salka (prípadne Nutelly)

Mlieko

Dlhé piškóty

Ďalej:

Karamelová poleva

Vlašské orechy

Postup:

 

 

Pripravíme si podlhovastú formu na pečenie.

Vyložíme ju fóliou.

Fólia by mala prečnievať cez okraje formy.

 

 

Teraz si pripravíme jednoduchý krém:

Do misky nalejeme smotanu na šľahanie.

 

 

Šľaháme takmer do tuha.

Potom pridáme karamelové Salko alebo Nutellu.

 

 

Vyšľaháme spolu do tuhej šľahačky.

Teraz si pripravíme dlhé piškóty a mlieko.

 

 

Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na dno formy.

Na piškóty navrstvíme krém.

Pokračujeme vrstvou máčaných piškót.

 

 

Pokračujeme opäť krémom.

Poslednú vrstvu by mali tvoriť piškóty pokryté krémom.

Teraz cez vrch preložíme prečnievajúcu fóliu a vložíme do chladničky.

 

 

Chladíme minimálne 2 hodiny.

Potom formu odbalíme a pomocou podnosu vyklopíme.

 

 

Ozdobíme karamelovou polevou a orechmi.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

https://youtu.be/NzZPD21Rj8c

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels