Karamelová bábovka, ktorá chutí ako veterník: Na oslavu už nepotrebujete žiadne zákusky ani torty, toto je najväčšia bomba!

Vynikajúca bábovka, ktorá chutí naozaj ako veterník. Je zo špeciálneho cesta, určite odporúčam,  vynikajúca na oslavu aj ku kávičke.

Vynikajúca bábovka, ktorá chutí naozaj ako veterník. Je zo špeciálneho cesta, určite odporúčam,  vynikajúca na oslavu aj ku kávičke.

Potrebujeme:

4 vajcia

3 hrnčeky polohrubej múky

1,5 hrnčeka cukru krupica

1 hrnček oleja

1 šľahačka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžica krupicového cukru (na karamel)

1 kypriaci prášok

Postup:

Do kastróla s hrubším dnom dáme 5 lyžíc cukru a necháme roztopiť do zlatisto hnedého karamelu.

Medzitým ohrejeme šľahačku v mikrovlnke, aby bola teplá. Tú potom po lyžiciach opatrne vmiešame do karamelu. Pozor, zmes vrie a prská. Postupne dolejeme celú šľahačku a necháme pri vare rozpustiť karamel.

Vajcia, cukor a olej šľaháme šľahačom do hustej peny, do ktorej potom malým pramienkom a za neustáleho šľahania prilievame horúcu karamelovú šľahačku.

Dôkladne prešleháme a pridávame postupne múku. Opäť dobre premiešať a na záver zašľahať prášok do pečiva.

Nalejeme do dôkladne vypusteného formy (alebo klasika – vymazať tuk + múka, strúhanka, kokos).

Pečieme cca 3/4 hodiny asi na 160 ° C (pichneme špajľu a keď je suchá a nelepí, máme hotovo).

Bábovka chutí naozaj ako veterník.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)