plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáce KARAMELKY z kyslej smotany: 100x chutnejšie ako z obchodu – ULOŽTE si recept, aby ste ho nestratili!

Tieto karamelky z cukru a kyslej smotany sú úžasnou pochúťkou pre malých aj veľkých. Žiadne farbivá a arómy, len prírodné produkty! Tento jednoduchý recept pod Majky treba určite vyskúšať.

Tieto karamelky z cukru a kyslej smotany sú úžasnou pochúťkou pre malých aj veľkých. Žiadne farbivá a arómy, len prírodné produkty! Tento jednoduchý recept pod Majky treba určite vyskúšať.

Potrebujeme:

30 g masla

220 g cukru

220 g kyslej smotany

Postup:

Predtým ako začnete cukríky variť si pripravte rovnaký pomer cukru a smotany.

Ak chcete pripraviť viac cukríkov, množstvo upravte podľa potreby.

Do hrnca nasypte cukor a zmiešajte ho s kyslou smotanou.

Potom pridajte maslo.

Dajte variť na stredný ohrev a za stáleho miešania priveďte do varu.

Najskôr sa na povrchu objavia malé bublinky.

Pokračujte v miešaní.

Po chvíli bude zmes vyzerať ako kondenzované mlieko.

Ďalej miešajte, aby zmes neprihorela ku dnu hrnca. Keď je hmota hustá a má peknú farbu karamelu, môžete ju naliať do formičiek.

Tú si ešte predtým vymastite maslom. Cukríky nechajte stuhnúť a môžete ich vyklopiť z formičiek.

Prajeme dobrú chuť! 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes