plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nebesky chutná karamelizovaná CIBUĽA pečená na masle: Ešte NIKDY som nejedla tak chutnú prílohu – lepšie ako hranolky!

Zelenina pripravená v rúre úplne premení svoju chuť, cibuľa stráca svoju silu a stáva sa jemnou a dladučkou, najmä ak ju robíte s touto glazúrou.

 

 

Ak máte radi cibuľu, určite vyskúšajte túto sladkú a krémovú pečenú, karamelizovanú verziu.

Chutná príloha sa pripravuje v rúre.

Trojkombinácia masla, balzamikového octu a cukru v rúre zhustne a skaramelizuje, čím sa polovice cibule pekne obalia.

 

 

Je dôležité najskôr nechať zmäknúť zeleninu pod fóliou a potom ju piecť bez nej.

Takto môžete dosiahnuť, aby bola zvonku zlatohnedá a zvnútra veľmi krémová.

Hotovú cibuľku potom môžete ponúknuť ako prílohu, ale môžete si ju nasypať aj na chlieb .

 

 

Potrebujeme:

30 g masla

1 lyžica olivového oleja

0,8 dl balzamikového octu

2 lyžice vývar /voda

1 lyžica cukru

soľ a korenie podľa chuti

4 kusy červenej cibule

1 ČL tymianu

 

 

Čas prípravy:

10 minút

Čas prípravy:

50 minút

Postup:

Rúru predhrejeme na 220 stupňov.

 

 

Maslo rozpustíme a vylejeme do zapekacej misy/hlbšej panvice.

Zmiešajte s olivovým olejom, octom, vývarom/vodou, cukrom, štipkou soli a korenia a tymianom.

 

 

Cibuľu ošúpeme, ale neodrežeme jej konce.

Rozrežte ich na polovicu.

 

 

Vložte ich do maslovo-olejového základu reznou stranou nahor.

Prikryte alobalom a vložte do rúry na 30 minút.

 

 

Odstráňte fóliu, cibuľu otočte reznou stranou nadol.

Vložte ich späť bez fólie na 20-25 minút.

 

 

Keď je cibuľa mäkká a základ z balzamikového octu skaramelizovaný, je hotová.

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes