Škoda že sme to nevedeli skôr: Trik cukrárov, ako si doma pripraviť dokonalý karamel za 10 minút!

Vynikajúca ingrediencie do sladkých dezertov, krémov a náplní.

 

 

Ak chcete vyskúšať jeho prípravu doma, máme pre vás skvelý tip.

Je to jednoduché a príprava netrvá viac, ako 10 minút – recept priamo od cukrára sme pre vás našli na youtube!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Tajomstvom dokonalého karamelu je takzvaná hrnčeková metóda – musíte používať hrnček, alebo šálku s rovnakým objemom na odmeranie všetkých základných surovín.

Nesmiete tiež zabudnúť na sušené mlieko, ktoré má v recepte významnú úlohu.

 

 

Potrebujeme:

1 šálku mlieka

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku sušeného mlieka

50 g masla

1 lyžicu vody

Postup:

Základom je nachystať si hrubší hrniec alebo panvicu, aby vám zmes nepripálila.

 

 

V hrnci s hrubším dnom zmiešame cukor s vodou.

Za stáleho miešanie zohrievame.

 

 

Zahrievame do tej doby, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne  karamelová hmota.

Pridáme maslo.

Ďalej miešame, kým sa maslo nerozpustí.

 

 

Následne do zmesi pridáme mlieko.

V zmesi sa môžu začať tvoriť hrudky.

 

 

Tieto hrudky sa však po chvíli rozpustia v mlieku.

Je však potrebné zmes stále miešať.

Keď je zmes hladká, pridáme aj sušené mlieko.

 

 

Premiešame a varíme ešte približne 3 minúty.

 

 

Zmes zložíme z plameňa.

Necháme vychladnúť.

Ak sú v zmesi predsa len menšie hrudky, môžeme ju prepasírovať cez sito.

 

 

Prelejeme do skeneného pohára.

Skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay