Škoda že sme to nevedeli skôr: Trik cukrárov, ako si doma pripraviť dokonalý karamel za 10 minút!

984

Vynikajúca ingrediencie do sladkých dezertov, krémov a náplní. Ak chcete vyskúšať jeho prípravu doma, máme pre vás skvelý tip. Je to jednoduché a príprava netrvá viac, ako 10 minút – recept priamo od cukrára sme pre vás našli na youtube!

Tajomstvom dokonalého karamelu je takzvaná hrnčeková metóda – musíte používať hrnček, alebo šálku s rovnakým objemom na odmeranie všetkých základných surovín. Nesmiete tiež zabudnúť na sušené mlieko, ktoré má v recepte významnú úlohu.

Potrebujeme:

1 šálku mlieka

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku sušeného mlieka

50 g masla

1 lyžicu vody

Postup:

V hrnci s hrubším dnom zmiešame cukor s vodou.

Za stáleho miešanie zohrievame, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne  karamelová hmota.

Pridáme maslo a ďalej miešame, kým sa maslo nerozpustí.

Následne do zmesi pridáme mlieko – v zmesi sa môžu začať tvoriť hrudky, tie sa však po chvíli rozpustia v mlieku – je však potrebné zmes stále miešať.

Keď je zmes hladká, pridáme aj sušené mlieko, premiešame a varíme ešte približne 3 minúty.

Zmes zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Ak sú v zmesi predsa len menšie hrudky, môžeme ju prepasírovať cez sito.

Karamelo prelejeme do skeneného pohára a skladujeme v chladničke.

 

Témy:


Pridajte svoj komentár