plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustu nakrájajte na plátky a uložte na ňu mleté mäso: Odkedy mám tento recept, plnené holúbky už nerobím!

Toto jedlo, ktoré som pripravil, potešilo celú moju rodinu a nezabralo mi veľa času.

 

 

Kombináciou kapusty a mletého mäsa budete doslova unesení.

Výnimočný recept na zapekané mäso s kapustou z portálu smakosze.

Plnená kapusta nikdy nebola mojim obľúbeným jedlom.

Jedol som to vždy mimo domu, pretože príprava toho jedla je pre mňa určite príliš dlhá.

 

 

A tak, keď som na internete našiel jednoduchý recept, v ktorom sa spája kapusta, mleté mäso, lahodná omáčka, ktorý som dokázal pripraviť za 15 minút a vložiť do rúry, musel som ho vyskúšať.

Dopadlo to mimoriadne dobre.

 

 

Oveľa rýchlejšie pripravím jedlo, ktoré porazí kapustové rolky, pretože netrávim čas zdĺhavým obaľovaním.

Kapustu jednoducho nakrájam a poukladám na ňu ochutené mäso.

Po upečení chutí výborne.

 

 

Na zapečené kapustné plátky s mäsom potrebujeme:

1 malú hlávku bielej kapusty

600 g mletého bravčového mäsa

1 strednú cibuľu

3 strúčiky cesnaku

200 g prírodného jogurtu

 

 

20 g paradajkovej pasty

1/2 zväzku kôpru

1/2 zväzku pažítky

1 ČL provensálskych bylín

1/2 ČL sladkej papriky

mleté čierne korenie

soľ

Postup:

Začneme očistením kapusty. Nakrájame ju na okrúhle plátky.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Posypeme soľou a čiernym korením.

Mleté mäso vložíme do misky, pridáme nakrájanú cibuľu.

Do zmesi pretlačíme cesnak.

Posypeme soľou a čiernym korením, dochutíme sladkou paprikou a provensálskymi bylinkami.

 

 

Všetko spolu premiešame rukou.

Vyformujeme guľky takej veľkosti, aby po sploštení mali rovnakú veľkosť ako plátky kapusty.

Potom mäsovú zmes poukladáme na kapustu.

 

 

Nasekáme pažítku a kôpor.

Vložíme do misky a pridáme jogurt a paradajkový pretlak.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Omáčku nanesieme na mäso a rozotrieme po celom povrchu.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 45 minút.

 

 

Jedlo výborne chutí s opekanými zemiakmi s pridaním korenia.

Oplatí sa servírovať aj so šťavnatým šalátom.

Tip redakcie: Jedlo môžeme pripraviť aj vo vegetariánskej verzii, kde mleté mäso nahradíme rastlinnou náhradou alebo správne pripraveným sójovým granulátom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes