Kapustový šalát s kukuricou ľahkou zálievkou: Dajte si ho na večeru a namiesto ťažkých príloh, kilá pôjdu dole!

Vynikajúce spojenie zeleniny, petržlenu a ľahkej jogurtovo-horčičnej zálievky. Navyše s úžasnou a už na prvý pohľad lákavou farbou.

Fialový šalátik so skvelou chuťou a rýchlou prípravou. Skvele zasýti a vďaka ľahkej jogurtovej zálievke nezaťaží váš organizmus. Oplatí sa vyskúšať.

Potrebujeme:

1 menšiu hlávku červenej kapusty

1 menšiu hlávku bielej kapusty

2 ks mrkvy

1 plechovku kukurice

1 zväzok petržlenu

...

100 g bieleho jogurtu (príp. kyslej smotany)

1 lyžicu jablčného octu

2 lyžičky medu

1/2 lyžičky soli

1 lyžicu dijonskej horčice

Podľa chuti čierne korenie

Postup:

Kapustu nakrájame na nadrobno. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Rovnako umyjeme aj zväzok petržlenu a nasekáme najemno. Kukuricu scedíme z nálevu a zmiešame s ostatnou zeleninou a petržlenom.

V miske zmiešame jogurt, soľ, cukor, horčicu, ocot a korenie. Zmiešame a touto zálievkou prelejeme šalát.

Môžeme servírovať okamžite, ale najlepšie chutí, keď sa nechá 2-3 hodiny odstáť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk