plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustový šalát s fantastickou zálievkou. V chladničke vydrží aj 2 týždne!

Tento šalátik robievam veľmi rada, majú ho veľmi radi aj moje deti .

 

 

Robím ho na priamu konzumáciu aj do zásoby do chladničky.

Šalátik stačí dať do pohárov na zaváranie a skladovať v chlade.

Vydrží aj 2 týždne a nestratí svoju chrumkavosť.

 

 

Naozaj je nesmierne chutný a osviežujúci – ideálna príloha ku každému mäsu, aj len tak, ako pochúťka.

Tento super recept mám z hotela v Nemecku, kde som roky pracovala, aj preto ho doma voláme „Nemecký šalát“.

Potrebujeme:

 

 

1 menšia kapusta caa 1 kg

1 červená paprika

1 žltá paprika

1 zelená paprika

1 veľká cibuľa

1 mrkva

Zálievka:

 

 

1 l vody

3 PL ocot

3 PL kr. cukor

Ďalej:

3 KL soľ

1 KL rasca

1 PL olivový olej

prípadne môže byť aj rastlinný olej

Postup:

 

 

Papriku a cibuľu nakrájame na pásiky.

Mrkvu si očistíme a nastrúhame.

Kapustu tiež nakrájame na drobno.

 

 

Osolíme, pridáme rascu a poriadne premiešame.

Pripravíme si zálievku:

do hrnca dáme zovrieť vodu do ktorej sme zamiešali cukor a ocot.

 

 

Po zovretí týmto nálevom šalát zabaríme.

Misu do šalátom hneď zatvoríme – na toto je ideálnu misu s poriadnym vrchnáčikom – aby sa nám to dobre prisalo.

Necháme v mise poriadne vychladnúť.

 

 

Následne polejeme 1 PL olivového oleja a potom dáme do pohárov, zalejeme aj zálievkou.

Takto postupujeme v prípade, že chceme šalát aj na neskôr.

 

 

Na okamžitú konzumáciu ho necháme odležať minimálne 30 minút.

Šalát v pohároch nestererilizujeme, nič s ním viacej nerobíme – iba jednoducho odložíme do chladničky.

 

 

Je tak chutný, že sa vždy zje do poslednej omrvinky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes