Niečo tak dobré som dávno nejedla: Najchutnejší KAPUSTOVÝ šalát podľa šéfkuchára – top recept, ako z reštaurácie!

Kapusta je skvelá ingrediencia, je veĺmi dostupná, je zdravá a môžete z nej pripraviť množstvo výborných pochúťok: hlavné jedlá, slané dezerty a chrumkavé šaláty .

Ak by ste robili kapustový šalát, môžete si vybrať zo širokej škály chutných receptov, je ťažké si medzi nimi vybrať.

 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak máte radi trochu charakteristickejšie chute, keď sa stretáva sladké a kyslé, potom je tento recept ako stvorený pre vás.

Do kapusty sa pridáva horčica, majonéza, vínny ocot, citrónová šťava a nechýba ani cukor, ktorý si každý môže pridať do podľa vlastnej chuti.

Kapustový šalát  podľa receptu z portálu soboros.hu je najvhodnejší za studena, podávame ho k hamburgeru alebo vyprážanému mäsu, oplatí sa podávať aj na grilovačke , ale môžete si ho pridať aj do sendvičov či párkov v rožku .

 

 

 

 

Potrebujeme:

1/2 hlávky bielej kapusty

2 kusy mrkvy

1 červená cibuľa

podľa chuti  soľ

podľa chuti cukor

2 lyžice vínneho octu

4 lyžice horčice

4 polievkové lyžice majonézy

2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

Očistenú kapustu nakrájame na tenké plátky.

 

 

Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Očistenú červenú cibuľu pokrájame nadrobno.

 

 

Kapustu a mrkvu dáme do misky.

Premiešame, potom osolíme a necháme pár minút odstáť (5-10 minút).

 

 

Pripravíme si základ pre zálievku:

V samostatnej miske zmiešame horčicu s citrónovou šťavou a majonézou.

 

 

Z kapusty a mrkvy ručne vyžmýkame vlhkosť.

Dáme do inej misky.

Vmiešame červenú cibuľu.

 

 

Zalejeme vínnym octom.

Posypeme cukrom a pridáme horčičnú zmes.

 

 

Šalát pred podávaním necháme odležať v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay