plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustový šalát s mrkvou na zimu – fantastická chuť: Toto je najlepšia príloha k nedeľnému obedu!

Výborný šalát zo solenej kapusty a mrkvy. Najlepšia príloha k nedeľnému obedu, alebo keď máte jednoducho chuť na niečo chutné pod zub. 

Výborný šalát zo solenej kapusty a mrkvy. Najlepšia príloha k nedeľnému obedu, alebo keď máte jednoducho chuť na niečo chutné pod zub.

Potrebujeme:

1 kg kapusty
1 kg mrkva
1 PL kr. cukor
2 PL soľ
1 l voda

Postup:

Kapusta a mrkvu nastrúhame na strúhadle alebo ostrým nožom nakrájame na tenké rezance.

Vo veľkej miske premiešame a pripravíme si veľký pohár. Kapusta s mrkvou poriadne natlačíme do veľkého pohára. Môžete si pomôcť aj paličkou z mažiara, aby ste kapusta s mrkvou poriadne natlačili do pohára.

Vodu zvaríme a necháme vychladnúť. Do studenej vody pridáme cukor a soľ a miešaním rozpustíme. Túto vodu nalejeme do naplneného pohára. Nezatvárame pohár úplne, len zľahka. Pohár položíme do misky, aby sa nestalo, že vám voda pretečie.

Kapusta kvasí cca 3-4 dni, pri izbovej teplote. Potom pohár preložíme do chladničky a podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes