plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný kapustový šalát na zimu: Netreba ho sterilizovať a chutí fantasticky celý rok!

Výborný kapustový šalát na zimu, netreba ho sterilizovať.

 

 

Kapusta nezmäkne a preto chutí ako čerstvá aj po mesiacoch.

Šalátik je tiež perfektne ochutený a preto je vynikajúci ako príloha.

Ja ho podávam ku grilovanému alebo pečenému mäsku.

 

 

Tento šalát e však výbrný aj len tak, ochutnajte a určite si ho zamilujete

Potrebujeme:

3 kg hlávku kapusty

1 kg mrkvy

0,5 kg cibule

15 dg kryšt. cukru

500 ml octu

1 dl oleja

1 deko

Ďalej:

 

 

Vodu

Poháre na zaváranie

Postup:

Kapustu očistíme od vrchných listov.

Nastrúhame alebo narežeme na tenké rezance.

 

 

Očistíme si aj mrkvu.

Tiež ju nastrúhame na hrubom strúhadle.

Nakoniec si očistíme a nakrájame cibuľu.

 

 

Zálievka:

Spravíme si zálievku z cukru, octu a deka.

Deko treba preosiať cez sitko, horčičné semienko odporúčam do šalátu nedávať.

 

 

Premiešame.

Vlejeme do zmesi zeleniny.

Dobre premiešame, nech sa zelenina a nálev prepoja.

Necháme 24 hodín stáť.

 

 

Potom už len naložíme do čistých sterilizovaných pohárov aj s vodou, uzavrieme a odložíme do chladu.

Nemusíte zavaráť.

Šalát vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete.

 

 

Ja šalát nesterilizujem, odkladám do chladnejšej pivnice a vydrží ako iné zaváraniny.

Ak sa bojíte, pokojne môžete sterilizovať asi 15 minút, ale ako hovorím, nie je to potrebné.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes