Kapustový šalát na zimu pripravený za studena, bez sterilizácie a s fantastickou chuťou!

1056

Tento kapustový šalát milujeme – je nesmierne jednoduchý, rýchly a vydrží vám dlho aj bez sterilizácie. Chuťovo naozaj vynikajúci. Skladujdte v chladnejšej pivnici alebo komore ako klasické zaváraniny.

Potrebujeme:

2,5 – 3 kg hlávku kapusty (ak nepridávate papriku, dajte 3 kg)

1kg mkrvy

0,5kg cibule

0,5kg papriky (voliteľné)

Ďalej:

15dg kr. cukru

500 ml octu,

1dl oleja

1 deko

Postup:

Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku (ak ju použijete) očistite a nastrúhajte na rezance.

Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte), premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny.

Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť.

Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu.

Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete.

Vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek.

Témy:


Pridajte svoj komentár