Šalát z kapusty, ktorý je vždy čerstvý a prípravný na servírovanie.
Je chrumkavý a plný vitamínov.
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
-5 kg bielej kapusty;
-1 kg cibule;
-1 kg mrkvy;
-1 kg sladkej papriky;
-300 g kr. cukru;
-4 polievkové lyžice hrubozrnnej soli;
-200 ml 9% octu;
-500 ml oleja.
Postup:
1. Kapustu nakrájame nadrobno a vložíme do veľkej misy (napríklad misky).
2. Mrkvu nastrúhame alebo nakrájame na tenké a dlhé prúžky (môžete ich takto nasekať aj nožom).
Pridajte mrkvu do misky s kapustou.
3. Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky.
Pridajte do misky k ostatnej pripravenej zelenine.
4. Sladkú papriku nakrájajte na dlhé tenké prúžky (môžete použiť papriku akejkoľvek farby – najdôležitejšie je, aby bola sladká a chutná).
Pridajte ju k ostatnej zelenine.
5. Pridajte cukor, soľ, ocot a olej.
Veľmi dobre premiešajte.
6. Navrstvite šalát do čistých pohárov (veľmi dobre postláčajte, aby bolo vidieť, ako kapusta začína uvoľňovať šťavu).
7. Nádoby prikryte čistými viečkami.
Šalát skladujte v chladničke.
8. My túto kapustu radi ju kombinujeme s kyslými jablkami. Je to výborné vylepšenie!
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: