plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborný kapustový ŠALÁT na zimu: Netreba ho sterilizovať, chutí fantasticky a je plný vitamínov (RECEPT)!

Šalát z kapusty, ktorý je vždy čerstvý a prípravný na servírovanie.

Šalát z kapusty, ktorý je vždy čerstvý a prípravný na servírovanie.

Je chrumkavý a plný vitamínov.

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

-5 kg ​​bielej kapusty;

-1 kg cibule;

-1 kg mrkvy;

-1 kg sladkej papriky;

-300 g kr. cukru;

-4 polievkové lyžice hrubozrnnej soli;

-200 ml 9% octu;

-500 ml oleja.

Postup:

1. Kapustu nakrájame nadrobno a vložíme do veľkej misy (napríklad misky).

2. Mrkvu nastrúhame alebo nakrájame na tenké a dlhé prúžky (môžete ich takto nasekať aj nožom).

Pridajte mrkvu do misky s kapustou.

3. Cibuľu nakrájajte na tenké polmesiačiky.

Pridajte do misky k ostatnej pripravenej zelenine.

4. Sladkú papriku nakrájajte na dlhé tenké prúžky (môžete použiť papriku akejkoľvek farby – najdôležitejšie je, aby bola sladká a chutná).

Pridajte ju k ostatnej zelenine.

5. Pridajte cukor, soľ, ocot a olej.

Veľmi dobre premiešajte.

6. Navrstvite šalát do čistých pohárov (veľmi dobre postláčajte, aby bolo vidieť, ako kapusta začína uvoľňovať šťavu).

7. Nádoby prikryte čistými viečkami.

Šalát skladujte v chladničke.

8. My túto kapustu radi ju kombinujeme s kyslými jablkami. Je to výborné vylepšenie!

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes