Kapusta má výborné účinky na zdravie. Má protizápalové, antioxidačné a detoxikačné vlastnosti, preto by na našich stoloch nemala chýbať. Tento recept robím veľmi často pretože je rýchly, lacný a kapusta si zachová všetky svoje prospešné vlastnoti. Potrebujete len 3 prísady a máte vynikajúce jedlo. Recept je veľmi starý, robievala ho ešte naša babička.
Potrebujeme:
1/2 kapusty
2 alebo 3 vajcia
1 šálka hladkej múky
Soľ, čierne korenie a olej
Postup:
Kapustu si nakrájame nadrobno.
Pridáme vajcia, soľ, korenie a premiešame.
Pridáme aj múku a zamiešame. V tomto momente je príprava hotová, ak chcete, môžete pridať aj pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú slaninku alebo šunku.
Na panvici dáme zahriať trochu oleja.
Navrstvíme kapustovú zmes a pečieme 4 minúty.
Potom pomocou druhej panvice obrátime a dopečieme aj z druhej strany približne 4 minúty. Môžeme nechať chvíľu prikryté panvicou, aby sa zmes poriadne prepiekla.
Takto upečieme aj zvyšok zmesi. Okrem rýchlej verzie na sporáku môžete túto pochúťku pripraviť aj v rúre.