plny-hrniec_transparent_negativ.png

1/2 kapusty, 2 vajcia a 1 hrnček múky: Kapustový koláč z panvice – lacné, rýchle a zdravé jedlo našich babičiek, tromfne aj zemiakové placky!

Kapusta má výborné účinky na zdravie. Má protizápalové, antioxidačné a detoxikačné vlastnosti, preto by na našich stoloch nemala chýbať. Tento recept robím veľmi často pretože je rýchly, lacný a kapusta si zachová všetky svoje prospešné vlastnoti.  Potrebujete len 3 prísady a máte vynikajúce jedlo. Recept je veľmi starý, robievala ho ešte naša babička.

Kapusta má výborné účinky na zdravie. Má protizápalové, antioxidačné a detoxikačné vlastnosti, preto by na našich stoloch nemala chýbať. Tento recept robím veľmi často pretože je rýchly, lacný a kapusta si zachová všetky svoje prospešné vlastnoti.  Potrebujete len 3 prísady a máte vynikajúce jedlo. Recept je veľmi starý, robievala ho ešte naša babička.

Potrebujeme:

1/2 kapusty

2 alebo 3 vajcia

1 šálka hladkej múky

Soľ, čierne korenie a olej

Postup:

Kapustu si nakrájame nadrobno.

Pridáme vajcia, soľ, korenie a premiešame.

Pridáme aj múku a zamiešame. V tomto momente je príprava hotová, ak chcete, môžete pridať aj pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú slaninku alebo šunku.

Na panvici dáme zahriať trochu oleja.

Navrstvíme kapustovú zmes a pečieme 4 minúty.

Potom pomocou druhej panvice obrátime a dopečieme aj z druhej strany približne 4 minúty. Môžeme nechať chvíľu prikryté panvicou, aby sa zmes poriadne prepiekla.

Takto upečieme aj zvyšok zmesi. Okrem rýchlej verzie na sporáku môžete túto pochúťku pripraviť aj v rúre.

Najlepšie recepty na dnes