Toto jedlo som objavila len nedávno a je to naozaj fantastická príloha, aj plnohodnotné slané pohostenie. Môžete podávať teplé aj na studeno. Naozaj výborné papanie, určite skúste!
Potrebujeme:
700 g kapusty – nakrájanej
½ lyžičky soli
2 vajíčka
35 g kôpru nakrájaného
½ lyžičky soli
7 lyžíc hladkej múky
Náplň:
200 g tvrdého syra nastrúhaného
Omeleta z 3 vajec
100 g taveného syra
6 lyžíc kyslej smtoany
4 strúčiky cesnaku
10 g kôpru
Na vrch:
20 g strúhaného syra
Kôpor
Paradajky na ozdobu
Postup:
Zmiešame kapustu so soľou a necháme asi 10 minút odležať. Potom pridáme istatné prísady, vymiešame jednotnú hmotu a z hmoty vyprážame placky na mierne vymastenej panvici.
Na náplň zmiešame všetky prísady. Prvú placku navrstvíme do tortovej formy. Na placku navrstvíme náplň, opäť placku a takto vrstvíme, kým neminieme všetky prísady. Na vrch navrstvíme strúhaný syr. Posypeme kôprom, dozdobíme paradajkami. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 20 minút. Krájame ako tortu, je to fantastická slávnostná príloha, aj vynikajúca večera, alebo slané pohostenie, keď príde návšteva.