Z mletého mäsa nepripravujte len klasické fašírky: Tieto mäsovo-kapustové bomby so syrom, zapečené so zemiakovou kašou vás jednoducho dostanú!

Vyskúšajte obmenu ku klasickým fašírkam podľa tohto receptu z youtube.

Vyskúšajte obmenu ku klasickým fašírkam podľa tohto receptu z youtube.

Potrebujete menej mäsa, sú zdravšie, pečené v rúre a rovno aj s prílohou!

 

 

Potrebujeme:

4 zemiaky

...

petržlen

3 trojuholníčky taveného syra

soľ, korenie, rascu, červenú mletú papriku a kurkumu podľa chuti

250 g mletého mäsa

1 cibuľu

1/2 hlávkovej kapusty

2 vajcia

2 strúčiky cesnaku

papriku

4 PL olivového oleja

Na paradajkovú omáčku:

2 PL paradajkového pretlaku

1 šálku vody

250 g syra Mozzarella

Postup:

Ako prvé si dáme uvariť zemiaky.

Kapustu si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Potom pridáme mleté mäso a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak.

Cibuľu, aj petržlenovú vňať si nakrájame nadrobno, vložíme do misy s mäsom a kapustou, všetko osolíme, okoreníme, opaprikujeme, dochutíme rascou a kurkumou.

 

 

Všetko dobre premiešame a pridáme 2 vajcia.

Zapekaciu misu si vymastíme trochou oleja a navlhčenými rukami začneme tvarovať z mäsovej hmoty väčšie guľky.

Tie naukladáme vedľa seba do misy.

 

 

Guľky následne jemne sploštíme a dáme upiecť do rúry pri 250°C na 20 minút.

Uvarené zemiaky ošúpeme a rozpučíme vidličkou.

Vzniknutú zemiakovú kašu osolíme, okoreníme, pridáme trochu mletej rasce a nasekanej petržlenovej vňate.

Nakoniec ešte primiešame tavený syr.

 

 

Zo zemiakovej hmoty tvarujeme valčeky, ktoré následne poukladáme na mierne zapečené fašírky, zalejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme si vymiešali z paradajkového pretlaku a vody.

Na záver posypeme strúhanou Mozzarellou a dáme naspäť do rúry zapiecť.

 

 

Hotovo, môžeme podávať.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: