plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z mletého mäsa nepripravujte len klasické fašírky: Tieto mäsovo-kapustové bomby so syrom, zapečené so zemiakovou kašou vás jednoducho dostanú!

Vyskúšajte obmenu ku klasickým fašírkam podľa tohto receptu z youtube.

Vyskúšajte obmenu ku klasickým fašírkam podľa tohto receptu z youtube.

Potrebujete menej mäsa, sú zdravšie, pečené v rúre a rovno aj s prílohou!

Potrebujeme:

4 zemiaky

petržlen

3 trojuholníčky taveného syra

soľ, korenie, rascu, červenú mletú papriku a kurkumu podľa chuti

250 g mletého mäsa

1 cibuľu

1/2 hlávkovej kapusty

2 vajcia

2 strúčiky cesnaku

papriku

4 PL olivového oleja

Na paradajkovú omáčku:

2 PL paradajkového pretlaku

1 šálku vody

250 g syra Mozzarella

Postup:

Ako prvé si dáme uvariť zemiaky.

Kapustu si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Potom pridáme mleté mäso a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak.

Cibuľu, aj petržlenovú vňať si nakrájame nadrobno, vložíme do misy s mäsom a kapustou, všetko osolíme, okoreníme, opaprikujeme, dochutíme rascou a kurkumou.

Všetko dobre premiešame a pridáme 2 vajcia.

Zapekaciu misu si vymastíme trochou oleja.

Navlhčenými rukami začneme tvarovať z mäsovej hmoty väčšie guľky.

Tie naukladáme vedľa seba do misy.

Guľky následne jemne sploštíme.

Dáme upiecť do rúry pri 250°C na 20 minút.

Uvarené zemiaky ošúpeme a rozpučíme vidličkou.

Vzniknutú zemiakovú kašu osolíme, okoreníme.

Pridáme aj trochu mletej rasce a nasekanej petržlenovej vňate.

Nakoniec ešte primiešame tavený syr.

Zo zemiakovej hmoty tvarujeme valčeky, ktoré následne poukladáme na mierne zapečené fašírky.

Zalejeme paradajkovou omáčkou, ktorú sme si vymiešali z paradajkového pretlaku a vody.

Na záver posypeme strúhanou Mozzarellou a dáme naspäť do rúry zapiecť.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes