plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustové SMAŽENKY s kyslou smotanou: Nikdy som nejedla také dobré jedlo z obyčajnej kapusty, pár minút a výborný obed je hotový!

Kapustové smaženky sa pripravujú veľmi jednoducho a rýchlo a sú veľmi nadýchané a vzdušné, výdatné, podávané s kyslou smotanou alebo rozpusteným maslom.

Uložte si tento recept z youtube.

 

 

Potrebujeme:

– vajce 1 kus;

– korenie a soľ podľa chuti;

– kefír 350 g;

– kyslá smotana 3 lyžice;

– prášok do pečiva alebo sóda 1 lyžička;

– paprika sladká podľa chuti;

– múka hladká 350 g.

Pri príprave náplne si vezmite :

– cibuľa a mrkva, 1 ks;

– kapusta, 300 – 400 g;

– rastlinný olej, 2 lyžice;

– voda, 2 lyžice;

– bylinky, soľ a korenie.

Postup:

Vajíčko zmiešajte so soľou a korením.

Vareškou miešajte dohladka.

 

 

Kefír by mal byť teplý, nalejte do vaječnej hmoty.

Pridajte papriku a prášok do pečiva, kyslú smotanu, korenie podľa chuti.

Premiešajte.

Múku preosejeme a pridáme  k hmote.

Vypracujeme homogénne cesto.

Na náplň nakrájajte nadrobno cibuľu a opražte ju na rastlinnom oleji.

Potom pridajte nastrúhanú mrkvu a poduste ju.

 

 

Pridajte k zelenine kapustu.

Potom ju zalejte vodou a podľa chuti dosolte.

Premiešajte a duste na miernom ohni, kým kapusta nezmäkne pod pokrievkou.

 

 

Pridajte zelené bylinky, premiešajte a nechajte vychladnúť.

Do cesta vmiešame vychladnutú plnku.

 

 

Zohrejeme rastlinný olej, sformujeme fašírky.

 

 

Opekáme ich na miernom ohni 3 – 4 minúty z každej strany.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes