KAPUSTU neplním, nepečiem, ale robím už LEN takto: Lacné a vynikajúce jedlo zo zápisníka mojej mamy!

Vynikajúce a skutočne bleskurýchle jedlo z obyčajnej kapusty podľa starého a odskúšaného sedliackeho receptu..

Stačí k nemu pripraviť jednoduchú omáčku s bieleho jogurtu a už k nemu nemusíte nič iné pridávať.

 

 

Potrebujeme:

1/2 stredne veľkej

...

2 cibule

Rastlinný olej

3 vajcia

Soľ

Čierne korenie

Bylinky podľa chuti

2-3 polievkové lyžice hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

Petržlenová vňať

Na omáčku: 

 

 

2-3 lyžice hustého bieleho jogurtu

1/4 čajovej lyžičky soli

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

1/2 čajovej lyžičky sušenej petržlenovej vňate

1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku

Postup:

 

 

Z kapusty odstránime vrchné listy a nakrájame ju nadrobno.

Zalejeme vodou a preložíme na plameň.

 

 

Necháme povariť asi 10 minút.

2 cibule si očistíme.

Nakrájame nadrobno.

 

 

Na panvici s olejom osmažíme dozlatista.

Kapustu scedíme a necháme trochu vychladnúť.

Následne z kapusty rukami vytlačíme prebytočnú šťavu a preložíme do misky.

 

 

Pridáme osmaženú cibuľku.

Pridáme aj 3 vajcia, múku a pretlačený cesnak.

Premiešame a zmes dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.

Zo zmes formujeme navlhčenými rukami menšie guľky (fašírky).

Na panvici s rozpáleným olejom vyprážame z oboch strán dozlatista.

 

 

Teraz si pripravíme cesnakovú omáčku:

V miske zmiešame biely jogurt alebo kyslú smotanu.

Ochutíme soľou a korením, pridáme aj citrónovú šťavu a cesnak – dôkladne premiešame.

Fašírky podávame s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay