Vynikajúce a skutočne bleskurýchle jedlo z obyčajnej kapusty podľa starého a odskúšaného sedliackeho receptu..
Stačí k nemu pripraviť jednoduchú omáčku s bieleho jogurtu a už k nemu nemusíte nič iné pridávať.
Potrebujeme:
1/2 stredne veľkej
2 cibule
Rastlinný olej
3 vajcia
Soľ
Čierne korenie
Bylinky podľa chuti
2-3 polievkové lyžice hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
Petržlenová vňať
Na omáčku:
2-3 lyžice hustého bieleho jogurtu
1/4 čajovej lyžičky soli
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
1/2 čajovej lyžičky sušenej petržlenovej vňate
1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
Postup:
Z kapusty odstránime vrchné listy a nakrájame ju nadrobno.
Zalejeme vodou a preložíme na plameň.
Necháme povariť asi 10 minút.
2 cibule si očistíme.
Nakrájame nadrobno.
Na panvici s olejom osmažíme dozlatista.
Kapustu scedíme a necháme trochu vychladnúť.
Následne z kapusty rukami vytlačíme prebytočnú šťavu a preložíme do misky.
Pridáme osmaženú cibuľku.
Pridáme aj 3 vajcia, múku a pretlačený cesnak.
Premiešame a zmes dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
Zo zmes formujeme navlhčenými rukami menšie guľky (fašírky).
Na panvici s rozpáleným olejom vyprážame z oboch strán dozlatista.
Teraz si pripravíme cesnakovú omáčku:
V miske zmiešame biely jogurt alebo kyslú smotanu.
Ochutíme soľou a korením, pridáme aj citrónovú šťavu a cesnak – dôkladne premiešame.
Fašírky podávame s omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)