KAPUSTU neplním, nepečiem, ale robím už LEN takto: Lacné a vynikajúce jedlo zo zápisníka mojej mamy!

Vynikajúce a skutočne bleskurýchle jedlo z obyčajnej kapusty podľa starého a odskúšaného sedliackeho receptu..

Stačí k nemu pripraviť jednoduchú omáčku s bieleho jogurtu a už k nemu nemusíte nič iné pridávať.

Potrebujeme:

1/2 stredne veľkej

2 cibule

Rastlinný olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vajcia

Soľ

Čierne korenie

Bylinky podľa chuti

2-3 polievkové lyžice hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

Petržlenová vňať

Na omáčku: 

2-3 lyžice hustého bieleho jogurtu

1/4 čajovej lyžičky soli

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

1/2 čajovej lyžičky sušenej petržlenovej vňate

1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku

Postup:

Z kapusty odstránime vrchné listy a nakrájame ju nadrobno.

Zalejeme vodou a preložíme na plameň.

Necháme povariť asi 10 minút.

2 cibule si očistíme a nakrájame nadrobno.

Na panvici s olejom osmažíme dozlatista.

Kapustu scedíme a necháme trochu vychladnúť.

Následne z kapusty rukami vytlačíme prebytočnú šťavu a preložíme do misky.

Pridáme osmaženú cibuľku, 3 vajcia, múku a pretlačený cesnak.

Premiešame a zmes dochutíme soľou, korením a bylinkami podľa chuti.

Zo zmes formujeme navlhčenými rukami menšie guľky (fašírky).

Na panvici s rozpáleným olejom vyprážame z oboch strán dozlatista.

Teraz si pripravíme cesnakovú omáčku:

V miske zmiešame biely jogurt alebo kyslú smotanu.

Ochutíme soľou a korením, pridáme aj citrónovú šťavu a cesnak – dôkladne premiešame.

Fašírky podávame s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár