Kapustové smaženky sa pripravujú veľmi jednoducho a rýchlo a sú veľmi nadýchané a vzdušné, výdatné, podávané s kyslou smotanou alebo rozpusteným maslom. Uložte si tento recept z youtube.
Potrebujeme:
– vajce 1 kus;
– cukor a soľ podľa chuti;
– kefír 350 g;
– kyslá smotana 3 lyžice;
– prášok do pečiva alebo sóda 1 lyžička;
– paprika sladká podľa chuti;
– múka hladká 350 g.
Pri príprave náplne si vezmite :
– cibuľa a mrkva, 1 ks;
– kapusta, 300 – 400 g;
– rastlinný olej, 2 lyžice;
– voda, 2 lyžice;
– bylinky, soľ a korenie.
Postup:
Vajíčko zmiešajte so soľou a cukrom.
Vareškou miešajte dohladka.
Kefír by mal byť teplý, nalejte do vaječnej hmoty, pridajte papriku a prášok do pečiva, kyslú smotanu, korenie podľa chuti a premiešajte.
Múku preosejeme a pridáme k hmote, vypracujeme homogénne cesto.
Na náplň nakrájajte nadrobno cibuľu a opražte ju na rastlinnom oleji, potom pridajte nastrúhanú mrkvu a duste ju.
Pridajte k zelenine kapustu, potom ju zalejte vodou a podľa chuti dosolte, premiešajte a duste na miernom ohni, kým kapusta nezmäkne pod pokrievkou.
Pridajte zelené bylinky, premiešajte a nechajte vychladnúť.
Do cesta vmiešame vychladnutú plnku.
Zohrejeme rastlinný olej, sformujeme fašírky.
Opekáme ich na miernom ohni 3 – 4 minúty z každej strany.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: