plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustové SMAŽENKY s kyslou smotanou: Nikdy som nejedla také dobré jedlo z obyčajnej kapusty, pár minút a výborný obed je hotový!

Kapustové smaženky sa pripravujú veľmi jednoducho a rýchlo a sú veľmi nadýchané a vzdušné, výdatné, podávané s kyslou smotanou alebo rozpusteným maslom. Uložte si tento recept z youtube.

Potrebujeme:

– vajce 1 kus;

– cukor a soľ podľa chuti;

– kefír 350 g;

– kyslá smotana 3 lyžice;

– prášok do pečiva alebo sóda 1 lyžička;

– paprika sladká podľa chuti;

– múka hladká 350 g.

Pri príprave náplne si vezmite :

– cibuľa a mrkva, 1 ks;

– kapusta, 300 – 400 g;

– rastlinný olej, 2 lyžice;

– voda, 2 lyžice;

– bylinky, soľ a korenie.

Postup:

Vajíčko zmiešajte so soľou a cukrom.

Vareškou miešajte dohladka.

Kefír by mal byť teplý, nalejte do vaječnej hmoty, pridajte papriku a prášok do pečiva, kyslú smotanu, korenie podľa chuti a premiešajte.

Múku preosejeme a pridáme  k hmote, vypracujeme homogénne cesto.

Na náplň nakrájajte nadrobno cibuľu a opražte ju na rastlinnom oleji, potom pridajte nastrúhanú mrkvu a duste ju.

Pridajte k zelenine kapustu, potom ju zalejte vodou a podľa chuti dosolte, premiešajte a duste na miernom ohni, kým kapusta nezmäkne pod pokrievkou.

Pridajte zelené bylinky, premiešajte a nechajte vychladnúť.

Do cesta vmiešame vychladnutú plnku.

Zohrejeme rastlinný olej, sformujeme fašírky.

Opekáme ich na miernom ohni 3 – 4 minúty z každej strany.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes