plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustky perfektným jedlom, ktoré sa ľahko pripravuje: Výborné a jednoduché raňajky!

Kapustové rolky „kapustky“ sú domáce pečivo, ktoré je také chutné a jemné, že ich budete chcieť na každé raňajky a večeru.

Volajú sa podľa kapusty, ale nie preto, že by do nich táto zelenina išla, ale preto, že sa pri pečení krásne rozlejú a pripomínajú tvar kapusty.

 

 

U nás sa pečú celý rok, ale zvlášť na vianoce nemôžu chýbať.

Nenáročný recept na jemné rolky z portálu noizz.

Potrebujeme:

550 g hladkej múky

200 ml mlieka

100 ml vody

100 ml rastlinného oleja

kocku droždia

1ČL cukru

2 ČL soli

Na náplň:

 

 

100 g masla alebo margarínu

2 žĺtky

1/2 ČL soli

100 g syra

Postup:

Mlieko trochu zohrejeme.

Do mlieka pridáme droždie, cukor, lyžičku múky.

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

 

 

V miske oddelene zmiešame olej a soľ.

Potom pridáme kvások.

 

 

Nakoniec pridáme múku, vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

Na náplň vyšľaháme margarín, žĺtky a soľ.

 

 

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm.

 

 

Na cesto nanesieme plnku.

Potom pridáme nastrúhaný syr.

 

 

Cesto zrolujeme a nakrájame tak, aby úzka časť bola široká asi 2 cm.

Rolky poukladáme na plech na pečenie a necháme kysnúť.

 

 

Rolky potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme sezamovými semienkami.

Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes