Plnené kapustné rolky sú perfektným jedlom na rôzne príležitosti – od každodennej večere, cez rodinné oslavy až párty s priateľmi.
Tieto rolky sú spojením šťavnatého mäsa a aromatickej ryže, ktoré sú doplnené čerstvou zeleninou a vývarom.
Nenáročný recept na lahodné kapustové rolky z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Potrebujeme:
10 listov čínskej kapusty
10 plátkov bravčové rezne (bravčové karé)
300 g ryže
1 červenú papriku
2 veľké mrkvy
400 g slaniny
4 bobkové listy
pár zrniek nového korenia
1 hlavičku cesnaku
150 ml zeleninového vývaru
soľ
mleté čierne korenie
v prípade potreby pridajte do ryže 1 vajce, soľ a korenie
Postup:
Z kapusty odrežeme koniec.
Listy jednotlivo pomocou klieští na chvíľu vložíme do hrnca s vriacou vodou.
Uložíme na tanier.
Mäsové plátky naukladáme na tvrdú podložku.
Prekryjeme fóliou.
Tĺčikom vyklepeme.
Vyklepané rezne dochutíme soľou, čiernym korením.
Odrežeme biele časti.
Papriku nakrájame na tenké plátky.
Ošúpanú mrkvu nakrájame na tenké plátky.
Hrubú časť na kapustnom liste jemne vyklepeme.
A poukladáme plátky slaniny.
Potom nanesieme ryžu a uložíme plátok mäsa.
Na kraj naukladáme plátky zeleniny (vyčnievajúce časti odrežeme).
List zrolujeme.
Rolky naukladáme do hlbokej panvice.
Na vrch pridáme zvyšky zeleniny a kapustných listov.
Nakoniec dochutíme bobkovým listom, novým korením a na polovicu prekrojenou hlavičkou cesnaku.
Zalejeme vývarom a prekryjeme pokrievkou.
Panvicu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme hodinu a 15 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: