plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kapustové rolky: Pripravíš ich rýchlejšie, ako si myslíš!

Plnené kapustné rolky sú perfektným jedlom na rôzne príležitosti – od každodennej večere, cez rodinné oslavy až párty s priateľmi.

Tieto rolky sú spojením šťavnatého mäsa a aromatickej ryže, ktoré sú doplnené čerstvou zeleninou a vývarom.

 

 

Nenáročný recept na lahodné kapustové rolky z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Potrebujeme:

10 listov čínskej kapusty

10 plátkov bravčové rezne (bravčové karé)

300 g ryže

1 červenú papriku

2 veľké mrkvy

400 g slaniny

4 bobkové listy

pár zrniek nového korenia

1 hlavičku cesnaku

150 ml zeleninového vývaru

soľ

mleté čierne korenie

v prípade potreby pridajte do ryže 1 vajce, soľ a korenie

Postup:

Z kapusty odrežeme koniec.

Listy jednotlivo pomocou klieští na chvíľu vložíme do hrnca s vriacou vodou.

Uložíme na tanier.

 

 

Mäsové plátky naukladáme na tvrdú podložku.

Prekryjeme fóliou.

Tĺčikom vyklepeme.

 

 

Vyklepané rezne dochutíme soľou, čiernym korením.

Odrežeme biele časti.

Papriku nakrájame na tenké plátky.

 

 

Ošúpanú mrkvu nakrájame na tenké plátky.

Hrubú časť na kapustnom liste jemne vyklepeme.

A poukladáme plátky slaniny.

 

 

Potom nanesieme ryžu a uložíme plátok mäsa.

Na kraj naukladáme plátky zeleniny (vyčnievajúce časti odrežeme).

List zrolujeme.

 

 

Rolky naukladáme do hlbokej panvice.

Na vrch pridáme zvyšky zeleniny a kapustných listov.

 

 

Nakoniec dochutíme bobkovým listom, novým korením a na polovicu prekrojenou hlavičkou cesnaku.

Zalejeme vývarom a prekryjeme pokrievkou.

 

 

Panvicu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme hodinu a 15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes