Mám pre vás vynikajúci recept na rýchle, sýte a veľmi chutné sedliacke jedlo, ktoré pripravíte zo surovín, ktoré sú lacné a dostupné.
Tieto rezne nám starká zvykla robiť pravidelne, sú veľmi chutné a lahodné, u nás doma majú väčší úspech ako rezne z mäsa.
Môžete ich naplniť prísadami podľa chuti, napríklad syrom, zemiakovou plnkou, alebo inými prísadami.
Tu sú dva moje obľúbené recepty.
Kapustové rezne so syrom
Potrebujeme:
1 kapustu
150 gramov tvrdého syra
50 gramov múky
1 vajíčko strúhanku
soľ a korenie
Postup:
Kapustu si dobre umyjeme a porozdeľujeme ju na jednotlivé listy.
Tie si trošku predvaríme a to tak, že ich povaríme asi 10 minút v hrnci s vriacou vodou.
Syr si nakrájame na plátky a každý plátok obalíme v kapuste.
Vytvoríme si malé rezne, ktoré klasicky obalíme.
Najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Proces obaľovania opakujeme dvakrát.
Rezne vypražíme klasicky na oleji alebo masti dochrumkava.
Druhý recept na kapustové rezne
Potrebujeme:
Kapusta
Šunka alebo mäso 250g
Syr 250g
Kôpor
1 strúčik cesnaku
Múka hladká
Strúhanka
2-3 vajcia
1 lyžička červenej papriky
Sušený cesnak
Čierne korenie a soľ
Postup:
Ak používame mladú kapustu, z listov stačí zrezať hlúbik, ak používate staršiu kapustu, je dobré listy na pár minút spariť vo vriacej vode.
Syr nastrúhame a zmiešame s kôprom, pretlačeným cesnakom.
Vajcia ochutíme koreňom, cesnakom a paprikou – rozmiešame.
Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku.
Na kapustový list uložíme plátok mäsa, syrovú náplň a zabalíme.
Teraz ideme obaľovať ako klasické rezne:
V múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Vyprážame na menšom množstve oleja zo všetkých strán dozlatista.
Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)