plny-hrniec_transparent_negativ.png

Neuveriteľne jednoduché a rýchle: Nikto neuverí, že ste toto jedlo pripravili z OBYČAJNEJ kapusty!

Lahodne jemné kapustovo-zeleninové placky, aké ste ešte nejedli.

Odkedy som ich prvýkrát vyskúšal, tak ich pripravujem takmer pravidelne, pretože nám všetkým neskutočne zachutili.

 

 

Výnimočný recept z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ na fantastické kapustové placky.

Potrebujeme:

2 vajcia

300 ml mlieka

300 ml vody

1 PL kryštálového cukru

1 ČL soli

1 balenie sušeného droždia (10 g)

360 hladkej múky

500 g kapusty

2 mrkvy

1 zemiak

petržlenovú vňať

Postup:

Do väčšej misy pridáme vajcia a metličkou ich rozšľaháme.

Potom pridáme teplé mlieko, teplú vodu, cukor, soľ, droždie.

Premiešame.

 

 

Ďalej do zmesi pridáme múku, dôkladne premiešame.

Prekryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

Kapustu nakrájame, vložíme do misy, zalejeme po okraj horúcou vodou.

Prekryjeme pokrievkou a necháme 15 minút odstáť.

 

 

Do hlbšieho taniera na hrubo nastrúhame mrkvu a zemiak.

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.

Vložíme ju do taniera.

 

 

Z kapusty dôkladne vytlačíme všetku vodu a pridáme ju do taniera.

Po nakysnutí cesto poriadne premiešame.

Odstránime všetky vzduchové bubliny.

 

 

Všetku zeleninu z taniera presypeme do cesta a všetko špachtľou premiešame.

Panvicu potrieme olejom, pridáme dve naberačky cesta.

Rozotrieme ho a smažíme na strednom ohni z oboch strán.

 

 

Keď je cesto suché potrieme ho olejom.

Otočíme a smažíme 3-4 minúty.

Hotové placky naukladáme na seba, necháme vychladnúť a môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes