Jemné jogurtové placky s kapustou

Rýchle, jednoduché a chutné lievance na slano. Tentokrát z kapusty a kefíru.

Rýchle a chutné jedlo, ktoré pripravíte z obľúbenej kapusty a vláčneho cesta na lievance.

Potrebujeme:

400 g hlávkovej kapusty

1 vajce

4 lyžice hladkej múky

200 ml kefíru alebo bieleho jogurtu

Soľ a korenie podľa chuti

...

10 g prášku do pečiva

1 cibuľu

1 lyžicu kôpru alebo petržlenovej vňate nasekanej najemno

Postup:

Kapustu nastrúhame najemno, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, rozšľahané vajce, múku prášok do pečiva a kefír. Dochutíme soľou, korením a vmiešame aj zelené bylinky.

Vymiešame cesto, ktoré by malo mať konzistenciu hustej smotany – podľa potreby môžeme pridať ešte trochu múky.

Na panvici zahrejeme rastlinný olej a lyžicou dávkujeme jednotlivé lievance, ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista. Prebytočný olej odstránime pomocou papierového obrúska.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom