Nikdy by som neverila, že obyčajná kapusta bude mať väčší úspech ako rezeň: Skúste vyprážané kapustové kapsy – chuť fantastická!

Vynikajúce jedlo z obyčajnej kapusty, pripravíte ich behom pár minút.

Vynikajúce jedlo z obyčajnej kapusty, pripravíte ich behom pár minút.

Potrebujeme:

Kapusta

Šunka alebo mäso 250g

Syr 250g

Kôpor

1 strúčik cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Múka hladká

Strúhanka

2-3 vajcia

1 lyžička červenej papriky

Sušený cesnak

Čierne korenie a soľ

Postup:

Ak používame mladú kapustu, z listov stačí zrezať hlúbik, ak používate staršiu kapustu, je dobré listy na pár minút spariť vo vriacej vode.

Syr nastrúhame a zmiešame s kôprom, pretlačeným cesnakom.

Vajcia ochutíme koreňom, cesnakom a paprikou – rozmiešame.

Do samostatnej misky si nasypeme strúhanku.

Na kapustový list uložíme plátok mäsa, syrovú náplň a zabalíme.

Teraz ideme obaľovať ako klasické rezne – v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Vyprážame na menšom množstve oleja zo všetkých strán dozlatista.

Video návod nájdete TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)