Kapustové kapsy pred výplatou: Špecialita starých materí z Turca, na ktorú netreba ani gram mletého mäsa – nesmierne dobré!

Výborný recept starých materí z Turca. Vždy, keď nebola klasická náplň do kapustových holúbkov, vymýšľali sa rôzne alternatívy, ako sa k jedlu čo najviac priblížiť. Toto je klasický recept, ktorý sa u nás doma teší veľkému úspechu. Skúste, je to veľmi rýchle a veľmi chutné.

Potrebujeme:

1 kg kapusty,

120 g sušených húb (alebo čerstvých)

120 g cibule

2 vajcia

200 ml kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ, mleté čierne korenie, kôpor,

100 g tvrdého syra.

2-3 uvarené zemiaky – popučené

Volitené: klobáska,párok,slanina, šunka…

Postup:

Cibuľu pokrájajte a speňte na tuku, pridajte udusené huby a spolu popražte 5-7 min (keď bola slaninka alebo klobáska, pridávala sa aj ona). Pridajte kôpor a nadrobno pokrájané vajcia, uvarené natvrdo. Potom túto zmes premiešajte so zemiakmi (nemusia úplne roztlačené na kašu, len popučené). Kapustné listy sparte horúcou vodou, naplňte pripravenou plnkou a zabaľte ako kapsy, vložte do pekáča spojom nadol, polejte kyslou smotanou, posypte strúhaným syrom a zapečte v rúre.