Kapustové holúbky pre lenivých: Netreba plniť, netreba zatáčať – zatiaľ najlepší recept, aký som skúsila!

Dobrý deň, tento recept som len nedávno našla na internete a odhodlala som sa ho aj vyskúšať. Holúbky sú naozaj výborné a čo je najdôležitejšie, netreba zatáčať. 

Dobrý deň, tento recept som len nedávno našla na internete (recept pridala pani Darinka) a odhodlala som sa ho aj vyskúšať. Holúbky sú naozaj výborné a čo je najdôležitejšie, netreba zatáčať.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

150 g ryže

2 vajcia

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

1 väčšiu mrkvu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Mletú sladkú papriku

Soľ, vegetu, čierne mleté korenie

1 rajčinvý pretlak rozriedený s vodou

soľ a korenie

Rascu

Postup:

Nakrájanú kapustu zalejeme vriacou vriacou vodou, aby trochu zmäkla (ale niekedy je mladá kapusta taká mäkučká, že to ani nie je potrebné), zmiešame s mäsom, surovou ryžou, vajciami, dochutíme soľou, kreninami a nakoniec pridáme aj cibuľku, ktorú sme si podusili s nastrúhanou mrkvou. Z toho formujeme holúbky, ukladáme na vymastený plech (kapusty toľko, aby holúbky držali pohromade, ja dávam od oka).

Zalejeme ochuteným pretlakom (soľ, korenie, majoránka, prípadne aj pretlačený cesnak), ktorý sme si rozriedili s vodou. prikryjeme alobalom a dusíme vo vyhriatej rúre asi 50 minút. Potom necháme ešte asi 17-20 minút dopiecť bez alobalu – čas pečenia je len orientačný, všetko závisí od rúry aj od veľkosti holúbkov, treba sledovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)