Toto robím vždy na tom najväšom plechu, aký doma máme: Odkedy som vyskúšala kapustové holúbky upiecť v rúre, inak ich už nerobím, chutia fantasticky!

80

Výborný tip, ako pripraviť klasiku trochu inak, ako ste zvyknutí – kapustové holúbky na plechu chutia ešte lepšie a pripravíte ich omnoho rýchlejšie. Skúste, nebudete ľutovať!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

150 g uvarenej ryže

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

Mletú sladkú papriku

1-2 lyžice bravčovej masti

Soľ, vegetu, čierne mleté korenie

1 strúčik cesnaku (pretlačený)

2 lyžice pretlaku

Na kapustu:

1 hlávkovú kapustu

1 lyžicu bravčovej masti

1 cibuľu nakrájanú nadrobno

2-3 lyžice pretlaku

500 g kyslej kapusty

Soľ, čierne korenie

Na zálievku:

Vodu v ktorej sme varili kapustu

1 rajčinvý pretlak

soľ a korenie

Rascu

Postup:

Na mäsovú plnku zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotnú hmotu.

Kapustu zbavíme hlúbu a dáme variť do osolenej vody. Necháme chvíľu povariť a keď sa začnú oddeľovať listy, vyberieme.

Na panvici si na masti opražíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu a ochutíme, pretlakom, soľou a koreninami. Necháme na panvici asi 5 minút.

Kapustové listy naplníme plnkou tak, aby mäso bolo vo vnútri. Na dno plechu s vyššími okrajmi uložíme ½ orestovanej kapusty a uložíme kapustové holúbky. Zalejme vodou z kapusty, v ktorej sme si rozpustili aj jeden rajčinový pretlak. Prikryjeme zvyškom kapusty a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu.

Ak nemáte doma kyslú kapustu, na dno plechu môžete uložiť uvarené kapustové listy a môžete nimi kapustu aj prikryť. Ja som vyskúšala obe varianty a obe mali úspech.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár