plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vyskúšajte zajtra na obed kapustové fašírky: Sú lacné, rýchle a také dobré, že na mäso si nikto nespomenie!

Pripravte rodine na obed tieto vynikajúce kapustové fašírky podľa receptu z portálu napadovy.blog a mäso im určite chýbať nebude. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Mimochodom, biela kapusta nestráca svoje prospešné látky ani po tepelnom spracovaní. Či už ju pečiete, varíte, dusíte alebo vysmážate, okrem skvelej chuti vám zabezpečí aj prísun vitamínov. Vyberte si jeden z troch receptov a užite si všetky výhody, ktoré kapusta prináša.

1. Babkine kapustové fašírky bez mäsa

Chutné, zdravé a cenovo dostupné jedlo pre každého, ktoré perfektne spestrí rodinný jedálniček. Voňavé, šťavnaté a chutia aj deťom.

Potrebujeme:

700 g bielej kapusty

5 PL detskej krupice

2 vajcia

2 cibule

30 – 40 g masla

1 ČL soli

mletú papriku a bylinky podľa chuti

Postup:

Najemno nakrájanú kapustu ponorte do vriacej vody a od bodu varu povarte asi 5 – 10 minút. Potom nechajte vychladnúť, preceďte a prebytočnú vlhkosť vytlačte rukami.

Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlatista.

Potom ju pridáme ku kapuste, zmiešame s vajíčkom, krupicou, soľou, korením, môžeme pridať bylinky a spolu s mletým mäsom vypracujeme kompaktnú hmotu.

Necháme asi 7 – 10 minút stáť, aby krupica trochu napučala a potom môžeme začať formovať fašírky. 

Na panvicu si dáme olej a vysmážame ich z oboch strán do zlatohneda, prikryté pokrievkou.

Sú hotové veľmi rýchlo a z tohto množstva získate asi 12 – 13 fašírok. 

Podávajte s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

2. Kapustové fašírky s mletým mäsom

Tieto kapustové fašírky s prídavkom mletého mäsa sú extrémne chutné a mnohí ani nepostrehnú, že obsahujú aj kapustu. Sú ale jemnejšie a zdravšie. 

Potrebujeme:

 

500 g kapusty

600 g mletého mäsa

1 vajce

2 cibule

50 g syra (voliteľné)

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

 

Kapustu s cibuľou môžete rozmixovať alebo pomlieť mlynčekom na mäso.

Následne preložíme do misy a zmiešame s mletým mäsom, vajíčkom, soľou, korením, strúhaným syrom (nemusí byť). Vymiešame dohladka, aby vznikla kompaktná hmota, z ktorej formujeme fašírky.

Na panvicu si dáme rastlinný olej, zohrejeme ho, fašírky obalíme v strúhanke a na miernom ohni vysmážame z oboch strán dozlatista.

Prajeme dobrú chuť!

BONUS – Čerstvý kapustový šalát

Tento šalát je veľmi chutný, môžete ho podávať ihneď alebo aj odležaný, pretože na druhý deň je ešte chutnejší.

Potrebujeme:

500 g kapusty

2 – 3 paradajky

2 – 3 strúčiky cesnaku

3 – 4 PL rastlinného oleja

soľ podľa chuti

vňaťku podľa chuti

Postup:

Kapustu si nakrájame na čo najtenšie prúžky, vložíme ju do misky a miešame rukou, kým sa neuvoľní šťava. Potom pridáme nakrájané paradajky, lisovaný cesnak, osolíme, pridáme nasekanú vňať podľa chuti, trochu rastlinného oleja a premiešame.

Osviežujúci šalát je pripravený.

Prajeme dobrú chuť!

 

Najlepšie recepty na dnes